Συγγραφείς και Εικονογράφοι του Μέλλοντος

Αν και το Battlefield Earth και το Mission Earth υπήρξαν τα τελευταία μυθιστορήματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, σε καμιά περίπτωση δεν αποτέλεσαν το τέλος της εφ’ όρου ζωής αφοσίωσής του στην τέχνη της συγγραφής. Χρόνια νωρίτερα, ως πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αμερικανικής Μυθιστοριογραφίας στη Νέα Υόρκη υπεράσπιζε αδιάκοπα τα συμφέροντα των νέων συγγραφέων: εργαζόταν για να τους δει να γίνονται δεκτοί ως δόκιμοι στις επαγγελματικές τάξεις της Ένωσης, έγραφε στα διάφορα επαγγελματικά περιοδικά καθοδηγητικά άρθρα και βοηθούσε ποικιλοτρόπως τους αδημοσίευτους συγγραφείς να κερδίσουν τη θέση τους σε μια αγορά που κατά παράδοση ήταν κλειστή.

Στη συνέχεια, στα τέλη του 1983, με τη δήλωση «Εγκαινίασα ένα μέσο για νέους και εκκολαπτόμενους συγγραφείς, έτσι ώστε να έχουν μια ευκαιρία να γίνουν γνωστοί και να αναγνωριστούν οι δημιουργικές τους προσπάθειες», ανήγγειλε τον Διαγωνισμό Writers of the Future (Συγγραφείς του Μέλλοντος). Το Βραβείο Writers of the Future, το οποίο δημιουργήθηκε συγκεκριμένα με στόχο την ανακάλυψη και ενθάρρυνση νέων συγγραφέων της λογοτεχνίας του φανταστικού, έχει γίνει το πιο αναγνωρισμένο βραβείο του είδους του. Πράγματι, για τα εκκολαπτόμενα δημιουργικά ταλέντα στον κόσμο του συγκεκριμένου είδους λογοτεχνίας, αποτελεί σήμερα το σπουδαιότερο και το πιο επιτυχημένο μέσο, καθώς και αποδεδειγμένα αυτό με τη μεγαλύτερη επιρροή. Μιας και ο διαγωνισμός αυτός αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τους επίδοξους συγγραφείς, ο μοναδικός απαγορευτικός όρος για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι οι υποψήφιοι να μην έχουν προηγουμένως δημοσιεύσει έργα τους ως επαγγελματίες. Για να εξασφαλιστεί η επαγγελματική εμπειρογνωμοσύνη στην επιλογή των νικητών, οι κριτές, τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος, αντιπροσωπεύουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στη λογοτεχνία του φανταστικού, μεταξύ των οποίων: ο Λάρι Νίβεν, ο Όρσον Σκοτ Καρντ, ο Ρόμπερτ Σίλβερμπεργκ, ο Φρανκ Χέρμπερτ, ο Τζέρι Πουρνέλ, ο Φρέντερικ Πολ, ο Τζακ Γουίλιαμσον και η Αν ΜακΚάφρι.

Το Βραβείο Golden Pen (αριστερά) και το Βραβείο Golden Brush που απονέμονται κάθε χρόνο στους νικητές του πρώτου βραβείου των Διαγωνισμών Writers of the Future και Illustrators of the Future

Η ιστορία ενός διαγωνισμού που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τις νέες γενιές ευφάνταστων συγγραφέων περιέχεται στο βιβλίο L. Ron Hubbard Presents Writers of the Future: The First 25 Years (Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ παρουσιάζει τους Συγγραφείς του Μέλλοντος: Τα Πρώτα 25 Χρόνια)

Δεδομένου ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε την καριέρα του σε μια εποχή κατά την οποία η δημοφιλής μυθιστοριογραφία περιείχε περίτεχνες εικονογραφήσεις, ταιριάζει απόλυτα το ότι υπήρξε εμπνευστής και του συνοδευτικού Διαγωνισμού Illustrators of the Future (Εικονογράφοι του Μέλλοντος). Έχοντας καθιερωθεί με σκοπό να ενθαρρύνει τον συγγραφέα και τον εικονογράφο της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο διαγωνισμός προσφέρει στους νικητές βραβεία τόσο σε μετρητά όσο και με τη μορφή δημοσίευσης στην ετήσια ανθολογία με τίτλο L. Ron Hubbard Presents Writers of the Future.

Οι νικητές του Διαγωνισμού Writers of the Future έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στο συγκεκριμένο λογοτεχνικό πεδίο. Η ανθολογία, παρεμπιπτόντως, αποτελεί όχι μόνο τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του είδους, αλλά και αξιόπιστο εφαλτήριο για τη δημοσίευση και άλλων έργων. Πράγμα που αποδεικνύεται από το ότι αυτοί που έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Writers of the Future έχουν γεμίσει τα ράφια των βιβλιοθηκών στην Αμερική με σχεδόν χίλια πρωτοποριακά μυθιστορήματα καθώς και με 3.500 διηγήματα. Αντίστοιχα, οι νικητές του διαγωνισμού των εικονογράφων έχουν διακοσμήσει με ευφάνταστες εικόνες πάνω από χίλιες εκδόσεις και έχουν θέσει σε κυκλοφορία στην αγορά πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα έργων τους. Οι νικητές του διαγωνισμού έχουν επίσης βραβευτεί με πολύ περισσότερα από πενήντα βραβεία πρώτης κατηγορίας από άλλους διαγωνισμούς του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους, στα οποία περιλαμβάνονται και πολλά βραβεία Hugo και Nebula, για να μην αναφέρουμε τα Εθνικά Βραβεία Βιβλίου ή τις επιχορηγήσεις από το Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες. Ο σκοπός του Λ. Ρον Χάμπαρντ, όταν εγκαινίασε τον διαγωνισμό του για νέους και εκκολαπτόμενους συγγραφείς και εικονογράφους, έχει επιτευχθεί πλήρως: πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των βραβευμένων στον Διαγωνισμό Writers of the Future προχωρούν στην καριέρα του συγγραφέα ως επαγγελματίες. 

Η Ετήσια Τελετή Απονομής για τον Διαγωνισμό Writers and Illustrators of the Future που καθιέρωσε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια