Αρκετές από τις χιλιάδες αναγνωρίσεις και επαίνους που έχουν απονεμηθεί στον Λ. Ρον Χάμπαρντ προς αναγνώριση της συνεισφοράς του ως συγγραφέα, ανθρωπιστή και Ιδρυτή της Dianetics και της Scientology.

Ιδρυτής
ΒΡΑΒΕΙΑ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την Dianetics και τη Scientology αποτελούν τη μεγαλύτερη συνεκτική πραγματεία για την ανθρώπινη διάνοια και το ανθρώπινο πνεύμα – περισσότερα από 10.000 γραπτά κείμενα και 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. Σε αυτά περιέχονται απαντήσεις για τα πιο σημαντικά μυστήρια της ζωής: το αίνιγμα της ύπαρξης, το μυστήριο του θανάτου, την πραγμάτωση καταστάσεων που ούτε καν περιγράφονταν σε παλιότερη βιβλιογραφία. Επίσης, από αυτά τα έργα προέκυψε η τεχνολογία της Scientology για την ανατροφή των παιδιών, την αποκατάσταση οικογενειών, την εκπαίδευση, την οργάνωση και την παροχή ανακούφισης όταν υπάρχουν ασθένειες ή πόνος.

Ημέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ – Γραφείο του Κυβερνήτη, Νήσος Γκουάμ

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη μελέτη «περισσότερων από είκοσι πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των [ιθαγενών] Τσαμόρο, για να καταλήξει στη δυναμική αρχή της ύπαρξης: “Επιβίωσε!”. Μέσα από χρόνια έρευνας και συγγραφής, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη χαρά μέσα τους και μέσω της παροχής βοήθειας σε άλλους».

Όσο για τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι απαντήσεις και τεχνολογίες στην καθημερινή ζωή των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, υπάρχει η εντυπωσιακή αναγνώριση που υπέβαλε ο Κυβερνήτης της Νήσου Γκουάμ στον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το γεγονός ότι κάποιες από τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με τη φύση της ανθρώπινης διάνοιας έλαβαν χώρα στο Γκουάμ είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχαστεί, γιατί όπως δήλωσε ο τότε Κυβερνήτης, Μάικλ Γ. Κρουζ: «Ο κ.  Χάμπαρντ μελέτησε περισσότερους από είκοσι πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των [ιθαγενών του Γκουάμ] Τσαμόρο, για να καταλήξει στη δυναμική αρχή της ύπαρξης: “Επιβίωσε!”. Μέσα από χρόνια έρευνας και συγγραφής, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη χαρά μέσα τους και μέσω της παροχής βοήθειας σε άλλους».

Και ενώ οι δεκαετίες εργασίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ανάπτυξη και την κωδικοποίηση της Dianetics και της Scientology οδήγησαν σε χιλιάδες γραπτά και διαλέξεις, το πρώτο κύριο έργο του σχετικά με αυτό το θέμα –το βιβλίο Dianetics: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας–, συνεχίζει να συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές, ακόμη και αν έχουν περάσει δεκαετίες από την αρχική του δημοσίευση.

Βραβείο του Αιώνα – Περιοδικό Publishers Weekly

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, «τον συγγραφέα του νούμερο ένα μπεστ σέλερ βιβλίου αυτοβοήθειας όλων των εποχών» και «προς τιμήν της εμφάνισης του βιβλίου Dianetics: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας στη λίστα των μπεστ σέλερ του περιοδικού Publishers Weekly για 100 εβδομάδες».

Κάτι που αποδεικνύει τη δημοτικότητά του, είναι και το Βραβείο του Αιώνα, που απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ το περιοδικό Publishers Weekly ως «τον συγγραφέα του νούμερο ένα μπεστ σέλερ βιβλίου αυτοβοήθειας όλων των εποχών» και «προς τιμήν της εμφάνισης του βιβλίου Dianetics: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας στη λίστα των μπεστ σέλερ του περιοδικού Publishers Weekly για 100 εβδομάδες».

Venus de Oro – Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών του Καράκας, Βενεζουέλα

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για «την τεχνολογία του για τη βελτίωση του ατόμου και τις δημιουργικές ικανότητες των ανθρώπινων όντων».

Ενώ, αν λάβουμε υπόψη την επίδραση του φιλοσοφικού του έργου στον χώρο των τεχνών, είναι φυσικό που το Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών του Καράκας στη Βενεζουέλα απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Venus de Oro, για «την τεχνολογία του για τη βελτίωση του ατόμου και τις δημιουργικές ικανότητες των ανθρώπινων όντων».

Τα γραπτά και η φιλοσοφία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, φτάνουν επίσης σ’ ένα άλλο κομβικό σημείο της Λατινικής Αμερικής, όπου η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων του Μεξικού απένειμε το Βραβείο Sol de Oro στον Λ. Ρον Χάμπαρντ «προς αναγνώριση του ταλέντου και της καλλιτεχνικής του αξίας», ανακηρύσσοντας την Dianetics ως την «πνευματική επιστήμη του μέλλοντος».

Ωστόσο, όταν μιλάμε για τη διεθνή εμβέλεια του έργου του Λ. Ρον Χάμπαρντ, υπάρχουν επίσης όλα όσα έχει κάνει για να δώσει πραγματικές απαντήσεις στους πολιτισμούς όλης της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

Τιμητικό Αγαλματίδιο – Εθνική Βιβλιοθήκη της Δημοκρατίας του Κιργιστάν

Απονέμεται προς αναγνώριση του έργου του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως φιλοσόφου και συγγραφέα, καθώς και για την τεχνολογία του, η οποία εφαρμόζεται τώρα με επιτυχία από τους καλλιτέχνες και τους πολίτες της χώρας για τη βελτίωση του πολιτισμού τους.

Συγκεκριμένα, η κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των έργων του Λ. Ρον Χάμπαρντ από την Αγία Πετρούπολη ως τις παρυφές των Ιμαλαΐων. Μια απ’ αυτές τις κοινότητες που ωφελούνται τώρα από την Dianetics και τη Scientology είναι και η Δημοκρατία του Κιργιστάν, όπου η Εθνική Βιβλιοθήκη απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ένα αγαλματίδιο προς αναγνώριση των επιτευγμάτων του ως φιλοσόφου και συγγραφέα, καθώς και για την τεχνολογία του, η οποία εφαρμόζεται τώρα με επιτυχία από τους καλλιτέχνες και τους πολίτες της χώρας για τη βελτίωση του πολιτισμού τους. Παρομοίως, η Πρεσβεία της Λευκορωσίας απένειμε μια επίσημη αναγνώριση στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, προς αναγνώριση της πνευματικής κληρονομιάς και της ζωής του ως «ένα μοναδικό πρότυπο ανθρωπιάς και πνευματικής τελειότητας».

Τιμητικό Αγαλματίδιο – Επαρχία της Μπρέσια, Ιταλία

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ προς αναγνώριση του έργου του και των ανακαλύψεών του ως φιλόσοφος.

Καθώς πλέον υπάρχουν Οργανισμοί της Dianetics και της Scientology σε όλη την Ιταλία, η επαρχία της Μπρέσια αναγνώρισε επίσης τον Λ. Ρον Χάμπαρντ με ένα τιμητικό αγαλματίδιο για το έργο και τις ανακαλύψεις του ως φιλόσοφος.


ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Αν και το τεράστιο πλήθος των επαίνων και βραβείων που έχουν απονεμηθεί στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το φιλοσοφικό του έργο υπερβαίνει κατά πολύ αυτά που παρουσιάζουμε εδώ, παρακάτω ακολουθεί ένας συνοπτικός κατάλογος των αναγνωρίσεων, των διακρίσεων και των βραβεύσεων που έχει λάβει ως ο Ιδρυτής της Dianetics και της Scientology:

Prajnaparamita Sutra (Διαμαντένιο Σούτρα) – Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταϊβάν: Απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως ένδειξη σεβασμού, από έναν αξιωματούχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πορσελάνινο Άγαλμα του Βούδα – Αιδεσιμότατος Σαβάντα, Δάσκαλος του Σιντοϊσμού: Φέρει την επιγραφή «για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, τον άνθρωπο που εδραίωσε τη μεγαλύτερη σοφία για όλη την ανθρωπότητα. Η Ενσάρκωση του Αγίου του Βουδισμού, Matteya».

Ιαπωνικός Πάπυρος του Ζεν Βουδισμού – Αιδεσιμότατος Κανζάν Τακέντα: Προς αναγνώριση του κ. Χάμπαρντ ως μεγάλου φιλοσόφου, ο οποίος είχε τη φιλοδοξία να ελευθερώσει τον Άνθρωπο.

Πίπα της Ειρήνης – Προστατευμένη Περιοχή των Μαυροπόδαρων: Απονέμεται για την Dianetics και την τεχνολογία μελέτης ως σύμβολο μεγάλης υπευθυνότητας.

Βραβείο Ελεύθερου Πνεύματος – Στρατηγός Χερνάν Ντελγκάδος, Καράκας, Βενεζουέλα: «Προς αναγνώριση της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η οποία έχει βοηθήσει την ανθρωπότητα και έχει δώσει στην κοινωνία μας έναν νέο πολιτισμό».

 Πάρκο Λ. Ρον Χάμπαρντ: Κατόπιν έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελίζαμπεθ, αυτό το πάρκο απέχει λίγα τετράγωνα από την Οδό Αμπερντίν, το μέρος όπου βρισκόταν το πρώτο Ίδρυμα Ερευνών της Dianetics στην Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ.

 

Μήνας της Dianetics
Κόμπτον, Καλιφόρνια
Φέρμπανκς, Αλάσκα
Τούσον, Αριζόνα
Τσέσαπικ, Βιρτζίνια
Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη
Πόρτσμουθ, Βιρτζίνια
Ράλεϊ, Βόρεια Καρολίνα
Ουάσιγκτον, DC
Ελίζαμπεθ, Νιου Τζέρσεϊ
Χάρλινγκεν, Τέξας
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη
Μπιλόξι, Μισισίπι
Χιούστον, Τέξας
Χέντερσον, Νεβάδα
Τολέδο, Οχάιο
Χάρτφορντ, Κονέκτικατ
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Λας Βέγκας, Νεβάδα
Λιτλ Ροκ, Αρκάνσας
Μόμπιλ, Αλαμπάμα
Σαβάνα, Τζόρτζια
Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα
Κολοράντο Σπρινγκς, Κολοράντο
Χιούρον, Νότια Ντακότα
Ανατολικό Γκραντ Ράπιντς, Μίσιγκαν
Κάνσας Σίτι, Μιζούρι
Συρακούσες, Νέα Υόρκη
Κράνστον, Ρόουντ Άιλαντ
Κολόμπους, Οχάιο
Βοστόνη, Μασαχουσέτη
Έρι, Πενσυλβάνια
Κόβινγκτον, Κεντάκι
Σεντ Λούις, Μιζούρι
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια
Ελένα, Μοντάνα
Μοντγκόμερι, Αλαμπάμα
Ελ Πάσο, Τέξας
Ατλάντα, Τζόρτζια
Νάσβιλ, Τενεσί
Τοπέκα, Κάνσας

Ημέρα της Dianetics
Πολιτεία της Αλαμπάμα
Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας
Γκουάμ
Λαρέντο, Τέξας
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Πρόβιντενς, Ρόουντ Άιλαντ
Φρέσνο, Καλιφόρνια
Γουόρεν, Οχάιο
Ιντιανάπολις, Ιντιάνα
Λούισβιλ, Κεντάκι
Νιούπορτ Νιουζ, Βιρτζίνια
Γουίλκς-Μπαρ, Πενσυλβάνια
Ρίνο, Νεβάδα
Πλέινφιλντ, Νιου Τζέρσεϊ
Οντάριο, Καλιφόρνια
Όπα-Λόκα, Φλόριντα