«Η Scientology είναι η επιστήμη τού να γνωρίζεις πώς να γνωρίζεις τις απαντήσεις. Πρόκειται για σοφία που ακολουθεί την παράδοση δέκα χιλιάδων χρόνων έρευνας στην Ασία και στον δυτικό πολιτισμό. Είναι η Επιστήμη των Ανθρώπινων Υποθέσεων η οποία καταγίνεται με τη λίβινγκνες (την ιδιότητα, την κατάσταση ή το γεγονός ότι είσαι ζωντανός ή ότι ζεις) και την μπίινγκνες (την κατάσταση του να είσαι, που σημαίνει το να έχεις υιοθετήσει μια ταυτότητα ή έναν ρόλο) του Ανθρώπου και του υποδεικνύει ένα μονοπάτι για μεγαλύτερη ελευθερία».
– Λ. Ρον Χάμπαρντ

Βιβλία και Διαλέξεις της
Dianetics & της Scientology

Η παρακάτω δήλωση συνοψίζει περισσότερο από καθετί άλλο τη στάση του Λ. Ρον Χάµπαρντ απέναντι στη ζωή: «Μου αρέσει να βοηθάω τους άλλους και το λογαριάζω ως τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής να βλέπω έναν άνθρωπο να απελευθερώνει τον εαυτό του από τις σκιές που σκοτεινιάζουν τις µέρες του». 

Τα υλικά της Dianetics και της Scientology συγκροτούν το μεγαλύτερο σύνολο πληροφοριών που συγκεντρώθηκε ποτέ σχετικά με τη διάνοια, το πνεύμα και τη ζωή, το οποίο τελειοποίησε και κωδικοποίησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ κατά τη διάρκεια πενήντα χρόνων έρευνας, εξέτασης και ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα αυτού του έργου περιέχονται σε εκατοντάδες βιβλία και σε περισσότερες από 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. 

Αυτά τα βιβλία και οι διαλέξεις αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία έχει δομηθεί η Γέφυρα της Scientology προς την Ελευθερία. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έδινε µια σειρά διαλέξεων αμέσως μετά την έκδοση ενός νέου βιβλίου παρέχοντας περισσότερες εξηγήσεις και λεπτομέρειες γι’ αυτά τα ορόσημα. 

Ενώ τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ περιλαμβάνουν τις περιλήψεις των ανακαλύψεων και τα συμπεράσματα, όπως εμφανίστηκαν στην ερευνητική του πορεία, οι διαλέξεις του μας δίνουν τη λεπτομερή καταγραφή των ερευνών του και μας εξηγούν τις σκέψεις του, τα συµπεράσµατά του, τις δοκιμές και τις επιδείξεις του κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας. Έτσι, αποτελούν την ολοκληρωμένη καταγραφή ολόκληρης της ερευνητικής του πορείας, παρουσιάζοντας όχι μόνο τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της Dianetics και της Scientology, αλλά και το γιατί και το πώς ο Ρον έφτασε σε αυτές.

Παρ’ όλ’ αυτά, η πιο περίτρανη μαρτυρία για τον Λ. Ρον Χάµπαρντ προέρχεται από τα θαύματα που πραγματοποιούνται μέσω της τεχνολογίας του και τα εκατομμύρια των φίλων του που μεταφέρουν αυτή την τεχνολογία στην αιωνιότητα. Τόσο τα θαύματα όσο και οι φίλοι του πολλαπλασιάζονται µε το πέρασμα του χρόνου.

Μάθετε περισσότερα για τα βιβλία της Dianetics & της Scientology του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Bridge Publications και στη New Era Publications.