Χιλιάδες τοπικά, εθνικά και διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις έχουν απονεμηθεί στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό του έργο, καθώς και για τις επαναστατικές του ανακαλύψεις στους τομείς της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, της αναμόρφωσης εγκληματιών και της εκπαίδευσης.

Ανθρωπιστής
ΒΡΑΒΕΙΑ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Οι τεχνολογίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την αποτοξίνωση, την αναμόρφωση των εγκληματιών, τη μάθηση, την παιδεία και ο οδηγός του κοινής λογικής για καλύτερη ζωή –Ο Δρόμος προς την Ευτυχία– έχουν αγγίξει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ζωές σε περίπου 200 χώρες.

Τιμητικό Βραβείο – Φυλακή Leeuwkop

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τους τροφίμους της Φυλακής Leeuwkop της Νότιας Αφρικής, προς αναγνώριση της τεχνολογίας του για την αναμόρφωση των εγκληματιών: «Έχετε φέρει ελπίδα στις ζωές πολλών ανθρώπων. Έχετε μετατρέψει τις φυλακές της Νότιας Αφρικής από μέρη πόνου και θλίψης σε μέρη ελπίδας και ζωής».

Ένα μόνο παράδειγμα μεταξύ πολλών άλλων είναι η Φυλακή Leeuwkop, ένα υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα που είναι διαβόητο για την ασπλαχνία του, το οποίο βρίσκεται έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική. Μετά την εφαρμογή του Κρίμινον –του προγράμματος αποκατάστασης που βασίζεται σε σημαντικές ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον τομέα αυτό–, η βία εντός της φυλακής σχεδόν εξαλείφθηκε. Προς αναγνώριση της εκπληκτικής επίδρασης της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι τρόφιμοι της Φυλακής Leeuwkop τού απένειμαν το ακόλουθο βραβείο, στο οποίο αναγράφεται εν μέρει το εξής: «Έχετε φέρει ελπίδα στις ζωές πολλών ανθρώπων. Έχετε μετατρέψει τις φυλακές της Νότιας Αφρικής από μέρη πόνου και θλίψης σε μέρη ελπίδας και ζωής».

Σε άλλη μια φυλακή, εξίσου θεαματικά αποτελέσματα οδήγησαν τον Επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας του Παναμά να απονείμει μια επίσημη αναγνώριση στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για «το ωφέλιμο ανθρωπιστικό έργο του και τη λειτουργική πνευματική τεχνολογία που βοηθά κάθε άτομο υπό την επιμέλεια του Κέντρου Αποκατάστασης Γυναικών των Φυλακών Cecilia Orillac de Chiari, και βοηθάει επίσης στη δημιουργία νέων οικογενειών».

Επίσημη Αναγνώριση – Συμβούλιο για τα Επικίνδυνα Ναρκωτικά, Γραφείο του Προέδρου των Φιλιππίνων

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για τα Επικίνδυνα Ναρκωτικά για «το ανθρωπιστικό του έργο στο πεδίο της εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών και της απεξάρτησης και για τις σχετικές του τεχνολογίες, που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί στις Φιλιππίνες ... συνεισφέροντας έτσι αφάνταστα στην επιτυχή επιδίωξη του ευγενούς οράματός μας για μια χώρα χωρίς ναρκωτικά».

Επίσης, υπάρχει η τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την αποτοξίνωση, που τώρα εφαρμόζεται σε περίπου 50 χώρες. Ωθούμενος από την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία των προγραμμάτων αυτών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Φιλιππίνων για τα Επικίνδυνα Ναρκωτικά απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ μια πλακέτα, αναγνωρίζοντάς τον επίσημα για «το ανθρωπιστικό του έργο στο πεδίο της εκπαίδευσης σε θέματα ναρκωτικών και της απεξάρτησης και για τις σχετικές του τεχνολογίες, που έχουν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί στις Φιλιππίνες ... συνεισφέροντας έτσι αφάνταστα στην επιτυχή επιδίωξη του ευγενούς οράματός μας για μια χώρα χωρίς ναρκωτικά».

Τιμητικό Κράνος Πυροσβέστη της Νέας Υόρκης – Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλης της Νέας Υόρκης

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τους πυροσβέστες της πόλης μετά την επιτυχία του Πρότζεκτ Αποτοξίνωσης των Διασωστών της Νέας Υόρκης και φέρει την επιγραφή: «Προς τον αδελφό μας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι αδελφοί σας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλης της Νέας Υόρκης σας τιμούν με αυτό το κράνος, που συμβολίζει το σύνθημά μας, “να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες”, το οποίο ενσαρκώνει η παρακαταθήκη της τεχνολογίας σας,
2 Αυγούστου 2003».

Βραβείο W.E.B. DuBois για Εξαιρετική Ηγεσία – Εθνικός Σύλλογος για την Υποστήριξη των Έγχρωμων (National Association for the Advancement of Colored People – NAACP)

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό του έργο στα πεδία της εκπαίδευσης και της μόρφωσης.

Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης του Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει επίσης αναγνωριστεί για τα θαυμαστά του αποτελέσματα στην αποκατάσταση των πυροσβεστών και των διασωστών της Νέας Υόρκης που υπέφεραν ως επακόλουθο της 11ης Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το Πρότζεκτ Αποτοξίνωσης των Διασωστών της Νέας Υόρκης –χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ– καταπιάστηκε με τα σωματικά προβλήματα των ατόμων που εκτέθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα τοξικής σκόνης, αναθυμιάσεων και ατμών στο Σημείο Μηδέν. Μετά την ολοκληρωτική επιτυχία του πρότζεκτ, οι πυροσβέστες της Νέας Υόρκης απένειμαν στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ένα Τιμητικό Κράνος Πυροσβέστη που φέρει την επιγραφή: «Προς τον αδελφό μας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι αδελφοί σας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλης της Νέας Υόρκης σας τιμούν με αυτό το κράνος, που συμβολίζει το σύνθημά μας, “να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες”, το οποίο ενσαρκώνει η παρακαταθήκη της τεχνολογίας σας, 2 Αυγούστου 2003».

Όσο για την εκπαιδευτική τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, όχι μόνο εφαρμόζεται σε περίπου 70 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά με περισσότερους από 30 εκατομμύρια μαθητές που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα αυτά, η επιρροή των επαναστατικών ανακαλύψεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει γίνει αισθητή σε ολόκληρα έθνη.

Κατά συνέπεια, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει λάβει το Βραβείο W.E.B. DuBois για Εξαιρετική Ηγεσία από τον Εθνικό Σύλλογο για την Υποστήριξη των Έγχρωμων (NAACP), καθώς και επίσημη αναγνώριση από το Κογκρέσο σχετικά με τη Φυλετική Ισότητα (Congress on Racial Equality – CORE) για την πρωτοποριακή τεχνολογία που «έφερε ξανά ελπίδα σε παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο το έθνος μέσω της βελτίωσης της παιδείας και της κατανόησης».

 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Ενώ θα ήταν αδύνατον να καταγραφούν οι χιλιάδες αναγνωρίσεις που έχει λάβει ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό του έργο –που σήμερα εφαρμόζεται σε πάνω από 1.800 κυβερνητικά γραφεία–, παρακάτω ακολουθεί μόνο ένα μικρό τμήμα αυτών των αναγνωρίσεων, διακηρύξεων και βραβείων:

Πηλήκιο της Αστυνομίας του Μεξικάλι – Διοικητής της Αστυνομίας του Μεξικάλι: Προς τιμήν των ανακαλύψεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ στους τομείς της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και της αναμόρφωσης των εγκληματιών, ο Διοικητής της Αστυνομίας του Μεξικάλι έδωσε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ τον τίτλο του Επίτιμου Διοικητή της Αστυνομίας.

Διεθνές Χρυσό Βραβείο Πολιτών – Φόρουμ Πολιτών του Νεπάλ: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για «την εξαιρετική συνεισφορά του προς τον λαό του Νεπάλ στον τομέα της Παιδείας, της Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά και για την Τεχνολογία Πνευματικής Θεραπείας της Dianetics».

Βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ειρήνη – Παγκόσμια Ομοσπονδία Ειρήνης: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το έργο του ως «μεγάλος ανθρωπιστής και προασπιστής της ειρήνης».

Βραβείο για τα Κατορθώματα μιας Ολόκληρης Ζωής – Πρόσκοποι της Αμερικής: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ «για το ανθρωπιστικό του έργο για τη βελτίωση της ανθρωπότητας».

Φτερωτή Περικεφαλαία των Μαυροπόδαρων – Κοινωνία των Μαυροπόδαρων: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, προς αναγνώριση των τεχνικών του για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την εκπαίδευση, που σώζουν ζωές.

Επίσημη αναγνώριση – Κοινωνικό Κέντρο Αποκατάστασης για Παιδιά Μικρής Ηλικίας της Τρανσμπαϊκάλια-Ναντέζντα, Ρωσία: Απονέμεται «ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας προς τον Λ. Ρον Χάμπαρντ – τον φιλόσοφο, επιστήμονα και ανθρωπιστή, που έκανε μια ανεκτίμητη συνεισφορά για τη βελτίωση της ανθρωπότητας».

Βραβείο Συνανθρώπου – Διεθνές Ωκεανογραφικό Ίδρυμα: Απονέμεται για τη συμβολή του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην πρόοδο και στην αύξηση της γνώσης και των ανακαλύψεων στην ωκεανογραφία και στις επιστήμες της θάλασσας.

Βραβείο Δώρου προς την Ανθρωπότητα – Εκπαιδευτές της Βαλένσια, Βενεζουέλα: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την Τεχνολογία Μελέτης του.

Πιστοποιητικό Ένδειξης Ευγνωμοσύνης – Υπουργείο Παιδείας της Βενεζουέλας: Απονέμεται προς αναγνώριση της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με τη διδασκαλία.

Πιστοποιητικό Αναγνώρισης – Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας: Προς ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον τομέα της επικοινωνίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε προγράμματα σωφρονισμού ανηλίκων στη Βενεζουέλα.

Ασημένιο Κύπελλο – Συμβούλιο της Περιφέρειας Μάρκε, Ιταλία: Απονέμεται προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως εκπαιδευτικού και φιλοσόφου.

Βραβείο Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης – Πόλη του Σακραμέντο, Καλιφόρνια: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως Ιδρυτή της Dianetics και της Scientology με το όραμα ενός κόσμου χωρίς πόλεμο και εγκληματικότητα.

Πιστοποιητικό Επαίνου – Πόλη της Ουάσιγκτον: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για το δίδαγμα: «Προφύλαγε και Βελτίωνε το Περιβάλλον σου», από το βιβλίο Ο Δρόμος προς την Ευτυχία.

Βραβείο Πρωτοπόρου Περιβαλλοντολόγου – Ίδρυμα της Κοινωνίας για τη Γη (Earth Society Foundation), Νέα Υόρκη: Απονέμεται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, «Πρωτοπόρο Περιβαλλοντολόγο» για τη συμβολή του στη δημιουργία ενός καλύτερου τόπου για να ζήσει κανείς.

Αναγνώριση – Επιτροπή Παιδείας, Νομοθετικό Σώμα της Πόλης του Μεξικού: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την τεχνολογία μελέτης του.

Αναγνώριση από τη Γερουσία – Ρώμη, Ιταλία: Προς αναγνώριση των ουσιαστικών ανθρώπινων αξιών των έργων του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Επίσημη Αναγνώριση – Υπουργός Παιδείας, Γκάμπια: Απονέμεται προς αναγνώριση για τα δώρα της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ εκ μέρους του λαού της Γκάμπιας.

Αναμνηστικά Γραμματόσημα – Ταχυδρομική Υπηρεσία, Ελβετία: Τέσσερα γραμματόσημα αφιερωμένα στο Λ. Ρον Χάμπαρντ από το Ελβετικό Ταχυδρομείο για την προσφορά του μεγάλου ανθρωπιστικού έργου του.

Πιστοποιητικό ΑναγνώρισηςΕθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικού: Προς αναγνώριση της ανάπτυξης της τεχνολογίας μελέτης από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

ΑναγνώρισηΥπουργείο Εξωτερικών, Νεπάλ: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας και τεχνολογίας για τη μελέτη.

Ψήφισμα της Βουλής – Ομιλητής της Βουλής των Αντιπροσώπων του Πουέρτο Ρίκο: Παρουσιάστηκε η απόφαση ενός ψηφίσματος προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό έργο του στους τομείς της αποτοξίνωσης και της αναμόρφωσης εγκληματιών.

ΜνείαΒουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνιας: Προσφέρθηκε προς αναγνώριση των επιτευγμάτων της ζωής του Λ. Ρον Χάμπαρντ και του γεγονότος ότι ήταν Υπέρμαχος της Ελευθερίας. 

Ακαδημαϊκό ΔίπλωμαΠαγκόσμια Ακαδημία Επιστημών, Καλών Τεχνών και Πολιτισμού, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Προσφέρθηκε για τη συμβολή του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως συγγραφέα και επιστήμονα, ο οποίος έκανε θεμελιώδεις ανακαλύψεις στον τομέα της ανθρώπινης διάνοιας.

Επίσημη ΑναγνώρισηΣυνταξιοδοτημένος Αρχηγός Αστυνομίας της Σκότλαντ Γιαρντ: Προσφέρθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ανθρωπιστική κληρονομιά του.

Αναγνώριση με Νύχι και Φτερό Ουράς ΑετούΈθνος Σάμσον Κρι: Προσφέρθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τον Αρχηγό του Έθνους Σάμσον Κρι. Προσφέρθηκε ως η υψηλότερη τιμή που θα μπορούσε να δοθεί από τους Κρι, καθώς ο αετός πετά κοντά στον Δημιουργό.

Άγαλμα ΕλευθερίαςΑστυνομικοί Επιτήρησης της Νότιας Αφρικής: Αφιερωμένο στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, προς αναγνώριση των επιτευγμάτων του στον τομέα της αναμόρφωσης εγκληματιών.

ΨήφισμαΓερουσία του Πουέρτο Ρίκο: Για τη συμβολή του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Ανθρωπότητα, διακηρύσσεται ότι οι ανθρωπιστικές και φιλοσοφικές ιδέες του αποτελούν ένα βασικό κίνητρο και παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές. Ψηφίστηκε ομόφωνα από τα 29 μέλη της Γερουσίας του Πουέρτο Ρίκο και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Γερουσίας.

Κλειδιά Πόλεων

Σρέβεπορτ, Λουιζιάνα
Κάνσας Σίτι, Μιζούρι
Μαϊάμι Μπιτς, Φλόριντα
Αμαρίλο, Τέξας
Κόνκορντ, Καλιφόρνια
Ντάραμ, Βόρεια Καρολίνα
Πολιτεία του Χιντάλγκο, Μεξικό
Λαφαγιέτ, Λουιζιάνα
Μπατόν Ρουζ, Λουιζιάνα
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Mαζατλάν, Σιναλόα, Μεξικό
Κατμαντού, Νεπάλ

Επίτιμος Πολίτης
Γκάλβεστον, Τέξας
Σάντα Φε, Νέο Μεξικό
Γκρέτνα, Λουιζιάνα
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Ρίβερσαϊντ, Καλιφόρνια
Φίνιξ, Αριζόνα
Κέτσικαν, Αλάσκα

Οδός του Λ. Ρον Χάμπαρντ

Ουιτσίτα, Κάνσας
Ελίζαμπεθ, Νιου Τζέρσεϊ

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Ημέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ
Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα
Ρίνο, Νεβάδα
Πρόβιντενς, Ρόουντ Άιλαντ
Μέσκιτ, Τέξας
Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα
Όκλαντ, Καλιφόρνια
Λούισβιλ, Κεντάκι
Ελένα, Μοντάνα
Λιτλ Ροκ, Αρκάνσας
Ατλάντα, Τζόρτζια
Ουιτσίτα, Κάνσας
Τζάκσονβιλ, Φλόριντα
Σικάγο, Ιλινόις
Κολόμπους, Οχάιο
Ιντιανάπολις, Ιντιάνα
Κόβινγκτον, Κεντάκι
Βαλτιμόρη, Μέριλαντ
Γκραντ Πρέρι, Τέξας
Ώστιν, Τέξας
Κόμπτον, Καλιφόρνια
Ντε Μόιν, Aϊόβα
Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Μινεάπολη, Μινεσότα
Τοπέκα, Κάνσας
Γιόνκερς, Νέα Υόρκη
Μόμπιλ, Αλαμπάμα
Σένταρ Ράπιντς, Αϊόβα
Κλίβελαντ, Οχάιο
Μπρίτζπορτ, Κονέκτικατ
Ράλεϊ, Βόρεια Καρολίνα
Ρέντινγκ, Πενσυλβάνια
Ρόανοκ, Βιρτζίνια
Τάλσα, Οκλαχόμα
Γουίλιαμσμπουργκ, Βιρτζίνια
Tούσον, Αριζόνα
Κάμντεν, Νιου Τζέρσεϊ
Χάρτφορντ, Κονέκτικατ
Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό
Σενέκταντι, Νέα Υόρκη
Χάντινγκτον Μπιτς, Καλιφόρνια
Φορτ Μάιερς, Φλόριντα
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια
Κάρσον Σίτι, Νεβάδα
Kίτσενερ, Οντάριο, Καναδάς
Mέμφις, Tενεσί
Μπατλ Κρικ, Μίσιγκαν
Nιούπορτ Νιουζ, Βιρτζίνια
Νιου Άλμπανι, Ιντιάνα
Γκέινσβιλ, Φλόριντα
Ομάχα, Νεμπράσκα
Λαφαγιέτ, Λουιζιάνα
Χάρισμπουργκ, Πενσυλβάνια
Πορτ Άντζελες, Ουάσιγκτον
Γουέστ Χέιβεν, Κονέκτικατ
Πόρτσμουθ, Νιου Χαμσάιρ
Χιούστον, Τέξας
Ορλάντο, Φλόριντα
Γουίλμιγκτον, Ντελαγουέαρ
Μπράνσγουικ, Τζόρτζια
Κράνστον, Ρόουντ Άιλαντ
Mιρτλ Μπιτς, Νότια Καρολίνα
Τζάκσον, Mισισίπι
Συρακούσες, Νέα Υόρκη
Σκράντον, Πενσυλβάνια
Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια
Νιούαρκ, Νέα Υόρκη
Φρέσνο, Καλιφόρνια

Μήνας του Λ. Ρον Χάμπαρντ
Πολιτεία του Οχάιο
Κάνσας Σίτι, Κάνσας
Ντοντζ Σίτι, Kάνσας
Ανατολικό Σεντ Λούις, Ιλινόις
Tάσκεγκι, Αλαμπάμα
Όπα-Λόκα, Φλόριντα
Ρίβερσαϊντ, Καλιφόρνια