«Μόνο ένα ον με την ανώτερη δυνατή αίσθηση της περιπέτειας και αφοσίωσης θα επιχειρούσε ποτέ να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης και της μοίρας του Ανθρώπου».
– Λ. Ρον Χάμπαρντ
«Μόνο ένα ον με την ανώτερη δυνατή αίσθηση της περιπέτειας και αφοσίωσης θα επιχειρούσε ποτέ να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης και της μοίρας του Ανθρώπου».
– Λ. Ρον Χάμπαρντ

Η Πρώτη Ιδρυτική Εκκλησία της Scientology
Ουάσιγκτον, DC

Η ρεσεψιόν της Ιδρυτικής Εκκλησίας της Scientology της Ουάσιγκτον, DC, με την έκθεσή της για τα πρώτα χρόνια της ζωής του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Σε μόλις πέντε χρόνια, η Scientology είχε αναπτυχθεί από ένα ίδρυμα σ’ έναν διεθνή οργανισμό. Με τη ζωτική ανάγκη για παγκόσμιες γραμμές επικοινωνίας προκειμένου να συντονίζονται οι Εκκλησίες και οι ομάδες σε πέντε ηπείρους, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ μετέφερε την κεντρική έδρα της Scientology από το Φίνιξ στην Ουάσιγκτον, DC. Έφτασε εκεί το καλοκαίρι του 1955 και εγκαθίδρυσε την Ιδρυτική Εκκλησία της Scientology στην Ουάσιγκτον, DC, στον αριθμό 1812 της 19ης Οδού, στον βορειοδυτικό τομέα της πόλης, στη μέση της Embassy Row.

Το ανακαινισμένο τριώροφο κτήριο ήταν η πρώτη έδρα της Scientology στην Αμερική. Στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ υπηρέτησε ως ο πρώτος Γενικός Διευθυντής, εποπτεύοντας την οργάνωση των Εκκλησιών και γράφοντας τα διαχειριστικά άρθρα και τις πολιτικές που εξακολουθούν να αποτελούν την οργανωτική δομή όλων των Εκκλησιών της Scientology.

Μια γραμμή αντιγραφής αποκατεστημένων μαγνητοταινιών στο υπόγειο του κτηρίου που στέγασε το πρώτο Κέντρο Διανομής της Scientology, παρέχοντας τα βιβλία και τις διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε Εκκλησίες και σε γραφεία σε πέντε ηπείρους.

Επίσης, από την Ιδρυτική Εκκλησία, το πρώτο Κέντρο Διανομής της Scientology παρείχε βιβλία και ηχογραφημένες διαλέξεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε κέντρα σε όλο τον κόσμο. Σ’ αυτή την αίθουσα διαλέξεων στον αριθμό 1812, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ανακοίνωσε σημαντικά ορόσημα της Scientology που προέκυψαν από την έρευνά του.

Σήμερα, στο πλήρως ανακαινισμένο και αποκατεστημένο κτήριο, εκτίθεται το χρονικό της ζωής του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Ουάσιγκτον, DC – από τις εξερευνητικές του μέρες στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, έως την Αρχική Πραγματεία του σχετικά με την Dianetics, που γράφτηκε αμέσως μετά, το 1948.

Οι Scientologist επισκέπτονται τώρα τις εγκαταστάσεις για να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του Λ. Ρον Χάμπαρντ και τις επαναστατικές ανακαλύψεις που έκανε με την έρευνά του στην Ουάσιγκτον, DC. Είναι επίσης το μέρος όπου γίνονται συσκέψεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να σχεδιαστεί και να συντονιστεί η χρήση των λύσεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τον αναλφαβητισμό, την ανηθικότητα, τα ναρκωτικά και το έγκλημα.