«Αν προχωράς στη ζωή σαν να είναι περιπέτεια, έχεις μεγάλη πιθανότητα να γνωρίσεις την επιτυχία ως συγγραφέας. Περιπέτεια δε σημαίνει ακριβώς να γυρίζει κανείς τον κόσμο, ούτε σημαίνει σπουδαία κατορθώματα. Η περιπέτεια μοιάζει με την τέχνη. Πρέπει να τη ζήσεις για να την κάνεις πραγματική».
– Λ. Ρον Χάμπαρντ

Βιβλία Μυθιστοριογραφίας
του Λ. Ρον Χάμπαρντ

Με 19 μπεστ σέλερ στην εφημερίδα New York Times και περισσότερα από 250 εκατομμύρια αντίτυπα των έργων του σε κυκλοφορία, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι μεταξύ των πιο φημισμένων και πολυδιαβασμένων συγγραφέων της εποχής μας. Ήταν επίσης ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημοφιλείς συγγραφείς κατά τη Χρυσή Εποχή της Λαϊκής Μυθιστοριογραφίας. Πράγματι, μεταξύ του 1934 και του 1940, εμφανίστηκαν γύρω στις 140 ιστορίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις σελίδες θρυλικών περιοδικών λαϊκής μυθιστοριογραφίας, τα Pulps, αρκετές φορές μέχρι και με τρεις τίτλους ανά τεύχος και με περίπου δεκαπέντε λογοτεχνικά ψευδώνυμα.

Για την κάλυψη μιας τέτοιας ζήτησης, παρήγαγε σε τακτική βάση από εβδομήντα πέντε μέχρι εκατό χιλιάδες λέξεις τον μήνα, με ένα ποσοστό αποδοχής από τους εκδότες 90 τοις εκατό – το πρώτο προσχέδιο γινόταν δεκτό με την πρώτη υποβολή. Ως εκ τούτου, σπάνια περνούσε ένας μήνας που το όνομα του Λ. Ρον Χάμπαρντ να μην κοσμούσε το εξώφυλλο ενός σημαντικού περιοδικού λαϊκής μυθιστοριογραφίας. 

Το ότι οι ιστορίες του ήταν μοναδικές και παρμένες από την πείρα μιας πραγματικής ζωής, περιλαμβανομένων των, σπανίων τότε, ταξιδιών προς την Ασία και τον Νότιο Ειρηνικό, αποτελεί επίσης μέρος του θρύλου του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Κάτι επιπλέον σχετικά με την ουσία πίσω από αυτό τον θρύλο: μεταξύ των φανταστικών ιστοριών με περιπέτειες στην ανοιχτή θάλασσα και εξερευνήσεις μακρινών περιοχών, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ υπήρξε επικεφαλής δύο αποστολών στην Καραϊβική και άλλης μιας στη Χερσόνησο της Αλάσκας. Κατά συνέπεια, και πριν από την ηλικία των τριάντα ετών, έγινε δεκτός στη φημισμένη Λέσχη Εξερευνητών και κέρδισε τη σπάνια άδεια Master Mariner (με την οποία μπορεί να κυβερνά κάθε είδους πλοίο σε όλες τις θάλασσες).

Με την έκδοση του βιβλίου Dianetics: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας το 1950, η πιο σοβαρή έρευνά του τον κράτησε μακριά από τις λογοτεχνικές του ενασχολήσεις για τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Το 1980, ωστόσο, για να γιορτάσει την πεντηκοστή επέτειό του ως συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ επέστρεψε στο πεδίο, με το διεθνώς αναγνωρισμένο έπος επιστημονικής φαντασίας, Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Το έργο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ και στη συνέχεια κέρδισε μια σειρά από διεθνή βραβεία.

Αυτό που θεωρείται γενικά ως το αριστούργημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ωστόσο, είναι η δεκάτομη σειρά του Mission Earth. Έχοντας γίνει άμεσα μπεστ σέλερ διεθνώς, αυτή η σειρά είναι ακόμα ορόσημο στην ιστορία των εκδόσεων. Επιπλέον, με μια τρίτη γενιά αναγνωστών να ανακαλύπτουν τώρα τις ιστορίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ, έχει εξασφαλίσει για πάντα τη θέση του στα χρονικά της λαϊκής μυθιστοριογραφίας.

Μάθετε περισσότερα στο Ιστορίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ από τη Χρυσή Εποχή.