Η διεθνής αναγνώριση για το λογοτεχνικό έργο του Λ. Ρον Χάμπαρντ και τη συνεισφορά του στον χώρο των τεχνών αντικατοπτρίζεται στις πολυάριθμες αναγνωρίσεις, επαίνους και βραβεία που του έχουν απονεμηθεί.

Συγγραφέας
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες


Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες< br />Τα περισσότερα ηχογραφημένα βιβλία που έχουν εκδοθεί από έναν συγγραφέαΠαγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες
Ο πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο. Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες
Τα περισσότερα ηχογραφημένα βιβλία που έχουν εκδοθεί από έναν συγγραφέα.

Εκτός από το έργο που εκτέλεσε ως ο Ιδρυτής της Dianetics και της Scientology, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ένας από τους πιο διαχρονικούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς της λαϊκής μυθιστοριογραφίας, με διεθνείς πωλήσεις περίπου πενήντα εκατομμυρίων αντιτύπων και με το έργο του να καλύπτει πενήντα χρόνια.

Κατά συνέπεια, και ως απόδειξη του μεγέθους του λογοτεχνικού του έργου και της παρακαταθήκης του, ορίστε τα τέσσερα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες του: ο πιο πολυδημοσιευμένος συγγραφέας, ο πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας, ο συγγραφέας με τους περισσότερους τίτλους ηχογραφημένων βιβλίων και το πιο πολυμεταφρασμένο μη θρησκευτικό έργο.

Βραβείο Saturn – Ακαδημία Επιστημονικής Φαντασίας

Προς αναγνώριση για το αριστουργηματικό μπεστ σέλερ του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Battlefield Earth (Πεδίο Μάχης Γη).

Ακόμα και σ’ ένα άλλο συγγραφικό είδος –αυτό της επιστημονικής φαντασίας–, η σφραγίδα του Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι τόσο ανεξίτηλη όσο και χαρακτηριστική. Πάρτε, για παράδειγμα, το έργο του, Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (Πεδίο Μάχης Γη: Ένα Έπος του Έτους 3000). Ο θρύλος της επιστημονικής φαντασίας, Α. Ε. βαν Βογκτ, αναφέρεται σε αυτό ως ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα. Το έπος αυτό των 428.750 λέξεων δεν αποτέλεσε μόνο ένα εντυπωσιακό διεθνές μπεστ σέλερ, αλλά υπήρξε επίσης ο αποδέκτης πολλών διεθνών βραβείων λογοτεχνίας. Εκτός από το Βραβείο Saturn της Ακαδημίας Επιστημονικής Φαντασίας και ένα ειδικό Βραβείο Gutenberg για την απαράμιλλη συνεισφορά του στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, το έργο αυτό έχει λάβει το ιταλικό Βραβείο Tetradramma D’Oro προς αναγνώριση του μηνύματος υπέρ της ειρήνης, το οποίο αποτελεί βασικό μέρος της πλοκής του έργου. Έκτοτε έχει εκδοθεί σε δεκάδες χώρες, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και χρησιμεύει ως πρότυπο έργο σε πολλά κολέγια και πανεπιστήμια.

Βραβείο Cosmos 2000 – Γαλλόφωνοι Αναγνώστες

Ένα βραβείο που απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη δεκαλογία του, Mission Earth (Αποστολή Γη), σύμφωνα με την επιλογή αναγνωστών από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Αν και το Battlefield Earth σηματοδότησε τη μνημειώδη επιστροφή του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας μετά από απουσία τριάντα ετών, το δεκάτομο έργο του, Mission Earth, το οποίο αποτελείται από 1,2 εκατομμύρια λέξεις, δικαίως θεωρείται το αριστούργημά του. Πρόκειται για μια δηκτική σάτιρα, που όχι μόνο τον κατέταξε μεταξύ των ομοίων του Τζόναθαν Σουίφτ, αλλά επιπλέον αποτελεί ένα εκδοτικό φαινόμενο, καθώς επτά από τους τόμους του έργου αυτού κατέκλυσαν τις λίστες των μπεστ σέλερ ταυτόχρονα. Δεδομένου του τεράστιου αντίκτυπού του, το Mission Earth βραβεύτηκε επίσης με πολλά βραβεία λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου γαλλικού Βραβείου Cosmos 2000 και του ιταλικού Βραβείου Επιστημονικής Φαντασίας Nova. (Ας σημειωθεί ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ήταν ο πρώτος μη Ιταλός ο οποίος έλαβε το Βραβείο Nova.)

Υπάρχουν επίσης όλα όσα προσέφερε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ως ακούραστος υποστηρικτής των νέων συγγραφέων: από τα εκπαιδευτικά του άρθρα για επίδοξους συγγραφείς μέχρι τον Διαγωνισμό Writers of the Future (Συγγραφείς του Μέλλοντος) τον οποίο καθιέρωσε, και ο οποίος είναι πλέον αναγνωρισμένος ως η πιο σεβαστή και πιο σημαντική συνάθροιση νέων ταλέντων στον χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού.

La Cravate d’Or avec Rosette – Εθνική Ομοσπονδία Γαλλικού Πολιτισμού

Για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον χώρο των τεχνών, των επιστημών και της λογοτεχνίας.

Αν αναλογιστούμε την πενηνταετή καριέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ –από την άνθιση της Λαϊκής Μυθιστοριογραφίας μέχρι τη μνημειώδη επιστροφή του στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας κατά τη δεκαετία του ’80– δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Εθνική Ένωση Γαλλικού Πολιτισμού του απένειμε το Cravate d’Or avec Rosette για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα στον χώρο των τεχνών, των επιστημών και της λογοτεχνίας. Εξίσου σημαντικό είναι το Laurier d’Or, ένα βραβείο που έλαβε από την Comité Prestige d’Europe, προς αναγνώριση της συνεισφοράς του στη λογοτεχνία και στη βελτίωση του επιπέδου του γαλλικού πολιτισμού.

Βραβείο «Συγγραφέας του Αιώνα» – Εκδοτικός Οίκος Mondadori

Για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην ανθρωπότητα.Επιπλέον, όντας ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς όλων των εποχών, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έλαβε δικαίως το Βραβείο «Συγγραφέας του Αιώνα» από τον Εκδοτικό Οίκο Mondadori, για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει τα βιβλία του στην ανθρωπότητα.


ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Δυστυχώς, θα ήταν μάλλον αδύνατον να απαριθμηθούν εδώ όλες οι βραβεύσεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ για το καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό του έργο, αφού αυτό περικλείει μια καριέρα δεκαετιών και χιλιάδες αναγνωρίσεις. Παρ’ όλα αυτά, παρουσιάζεται παρακάτω μια σύντομη επιλογή από τα πολλά βραβεία και τους επαίνους που έλαβε για το έργο της ζωής του στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων: 

Χρυσό Μετάλλιο – Ακαδημία Τεχνών, Επιστημών και Γραμμάτων, Παρίσι, Γαλλία: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το σύνολο των λογοτεχνικών έργων του και των επιτευγμάτων του. 

Επίσημη ΑναγνώρισηΈνωση Συγγραφέων των Ηνωμένων Εθνών: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως σπουδαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας του εικοστού αιώνα. 

ΨήφισμαΝομοθετική Συνέλευση της Πολιτείας της Καλιφόρνια: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το έργο του στον χώρο των τεχνών και για τη βοήθειά του στη δημιουργία ενός καλύτερου τόπου διαβίωσης για τους άλλους. 

ΨήφισμαΠόλη του Λος Άντζελες: Προς αναγνώριση των επιτευγμάτων του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον χώρο των τεχνών. 

Βραβείο «Dr. Honoris Causa»Ευρωπαϊκή Ακαδημία Τεχνών, Παρίσι, Γαλλία: Μια υψηλή διάκριση που απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για τον ανεξίτηλο αντίκτυπό του στον σύγχρονο πολιτισμό. 

ΑναγνώρισηΙταλική Αστυνομία του Μιλάνου, Ιταλία: Για τη συνεισφορά του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον χώρο των τεχνών. 

Βραβείο ArgosyΠεριοδικό Argosy: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για μια ολόκληρη ζωή γεμάτη επιτεύγματα στον τομέα της μυθιστοριογραφίας. 

Βραβείο Palmas de OroΕθνική Ένωση Δημοσιογράφων του Μεξικού: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ «προς αναγνώριση της υπεροχής του στους τομείς της τέχνης, της επιστήμης, της ανθρώπινης επικοινωνίας και του πολιτισμού». 

Επίτιμος Διδάκτωρ ΦιλολογίαςΚρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και το Ρωσικό Τμήμα Ξενόγλωσσης Λογοτεχνίας για τα «εξαιρετικά επιτεύγματα στη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και για τη σπουδαία ανθρωπιστική δράση του». 

Βραβείο Ingram BookΠρόεδρος της Ingram Books, Νέα Υόρκη: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως φημισμένο συγγραφέα, με τριάντα δύο εθνικά μπεστ σέλερ και πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων αντιτύπων των έργων του. 

Δίπλωμα ΤιμήςΔιεθνής Επιτροπή Τεχνών, Γαλλία: Προς αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως συγγραφέα και ανθρωπιστή. 

Τιμητική ΠλακέταΣυμπόσιο Επιστημονικής Φαντασίας και Φαντασίας του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ: Προς τιμήν της ανεκτίμητης συμβολής του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις τέχνες μέσω των προγραμμάτων Writers and Illustrators of the Future (Συγγραφείς και Εικονογράφοι του Μέλλοντος).