Οι Τοποθεσίες-Ορόσημα
του Λ. Ρον Χάμπαρντ

Μέσα από την ευρύτερη πορεία του έργου της ζωής του ως συγγραφέα, ανθρωπιστή και Ιδρυτή της Dianetics και της Scientology, τα ταξίδια του Λ. Ρον Χάμπαρντ τον έφεραν σε διάφορες τοποθεσίες που εκτείνονται σε όλη την υφήλιο.

Κατά τη χαρτογράφηση της πορείας του, πόλη προς πόλη και ήπειρο προς ήπειρο, ορισμένες σημαντικές τοποθεσίες –τόποι όπου έκανε επαναστατικές ανακαλύψεις– έχουν αποκατασταθεί πλήρως στην κατάσταση που ήταν όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ζούσε και εργαζόταν εκεί.

ΕΠΑΥΛΗ ΣΑΙΝΤ ΧΙΛ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΓΚΡΙΝΣΤΕΝΤ, ΣΑΣΕΞ 

Ενώ είναι διεθνώς γνωστή ως η οικία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, του Ιδρυτή της Dianetics και της Scientology, η Έπαυλη Σαιντ Χιλ συγκαταλέγεται επίσης στα κτήρια με τη μεγαλύτερη ιστορική σημασία στο Σάσεξ. Η πρώτη καταγραφή του Σαιντ Χιλ στα αρχεία εμφανίστηκε το 1567, όταν ο Στίβεν Μπορντ από το χωριό του Κάκφιλντ άφησε στη διαθήκη του ένα εξοχικό σπίτι και 49 στρέμματα βοσκοτόπου στον «Τόμας Νίκολας που ζει στην Έπαυλη “Saynt” Hill».

ΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΝΚΣΦΙΛΝΤ ΡΙΤΖ: ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 

Στα τέλη του 1960, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ταξίδεψε από την κατοικία του στην Έπαυλη Σαιντ Χιλ για μια μακροχρόνια παραμονή στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Μεταξύ άλλων οροσήμων από την προσωρινή του παραμονή στη Νότια Αφρική συνέγραψε ένα σύνταγμα, με το πνεύμα «ένας άνθρωπος, μία ψήφος» για τη δέσμια από το απαρτχάιντ Νότια Αφρική.

ΟΙΚΙΑ ΦΙΤΖΡΟΪ: ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ 

Στα τέλη του 1956, το σπίτι στον αριθμό 35/37 της Οδού Φίτζροϊ αποκτήθηκε από τη Διεθνή Ένωση των Scientologist Χάμπαρντ και εξυπηρέτησε ως γραφείο του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Λονδίνο και ως έδρα των οργανισμών της Scientology της εποχής.

Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ SCIENTOLOGY: ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, DC 

Σε μόλις πέντε χρόνια, η Scientology είχε αναπτυχθεί από ένα ίδρυμα σ’ έναν διεθνή οργανισμό. Με τη ζωτική ανάγκη για παγκόσμιες γραμμές επικοινωνίας προκειμένου να συντονίζονται οι Εκκλησίες και οι ομάδες σε πέντε ηπείρους, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ μετέφερε την κεντρική έδρα της Scientology από το Φίνιξ στην Ουάσιγκτον, DC.

ΟΙΚΙΑ ΚΑΜΕΛΜΠΑΚ: ΦΙΝΙΞ, ΑΡΙΖΟΝΑ

Αφού εντόπισε και προσδιόρισε το ανθρώπινο πνεύμα, το 1952, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ίδρυσε τη θρησκεία της Scientology. Ο πρώτος της επίσημος οργανισμός ήταν η Διεθνής Ένωση των Scientologist Χάμπαρντ στο Φίνιξ της Αριζόνα.

ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ: ΜΠΕΪ ΧΕΝΤ, ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ

Η Τοποθεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Λ. Ρον Χάμπαρντ και ο τόπος γέννησης της Dianetics: Αυτό ήταν τον χειμώνα του 1950, αυτό είναι και σήμερα.