Λογοτεχνική Κληρονομιά

«Τον καλλιτέχνη τον βλέπουν ως ένα άτομο που ξεκινά πράγματα» έγραψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ κατά την έναρξη του διαγωνισμού του. «Ο καλλιτέχνης εμφυσά τη ζωή μέσα στον πολιτισμό». Παρά το γεγονός ότι μιλούσε για τους μελλοντικούς συγγραφείς, τα ίδια ακριβώς συναισθήματα ισχύουν σαφώς και για τον ίδιο. Σήμερα κυκλοφορούν περίπου τριακόσια εκατομμύρια λογοτεχνικά και μη λογοτεχνικά βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Αυτό το νούμερο θα συνεχίσει να μεγαλώνει, καθώς οι καινούριες γενιές θα ανακαλύπτουν τα έργα του. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, ο στόχος έχει επιτευχθεί. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών και Ξένων Γλωσσών Στέφεν Β. Γουέιλι: «Χωρίς αμφιβολία, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και σημαίνοντες συγγραφείς του εικοστού αιώνα».

Ως απόδειξη, τα περισσότερα από τα έργα του έχουν τιμηθεί με βραβεία από λογοτεχνικές οργανώσεις όπως η Γαλλική Εθνική Ομοσπονδία Πολιτισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αίγλης, καθώς και με ένα Βραβείο Υπεροχής από τον Κύκλο Συγγραφέων των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, ως αναγνώριση της λογοτεχνικής κληρονομιάς του Λ. Ρον Χάμπαρντ, υπάρχει και ένα Βραβείο Charlie από το Συμβούλιο Τεχνών του Χόλιγουντ, το οποίο, ουσιαστικά, εγκαινίασε μιας εντελώς καινούρια κατηγορία βραβείων για να επιβραβεύσει όσα σημαίνει ο Διαγωνισμός Writers of the Future για τη φανταστική λογοτεχνία στο σύνολό της. Κάτι που αποδεικνύει περαιτέρω το κύρος του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως λογοτέχνη είναι το εξαιρετικά ευρύ και πολυποίκιλο σύνολο αναγνωστών του· κυριολεκτικά, προέρχονται από κάθε πιθανή γωνιά της κοινωνίας και από σχεδόν εκατό κράτη. Επίσης τα έργα του κυκλοφορούν σε καθεμία από τις κύριες γλώσσες της Γης. Τέλος, και αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το μέλλον, υπάρχουν και τα πλήθη κολεγίων και πανεπιστημίων όπου οι σπουδαστές μελετούν τα έργα του και, έτσι, πασχίζουν να κάνουν αυτό που ο ίδιος εξέφρασε με τόσο πάθος:

«Να γράφω, να γράφω και να γράφω ακόμα πιο πολύ. Και ποτέ να μην επιτρέπω στην κούραση, στην έλλειψη χρόνου, στον θόρυβο ή σε οτιδήποτε άλλο να με βγάλει από την πορεία μου». 

Για να έχετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λογοτεχνική κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, διαβάστε τις εκδόσεις της Σειράς για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ Συγγραφέας: Μυθιστοριογραφία που Μιλάει στην Ψυχή· Λογοτεχνική Αλληλογραφία: Επιστολές και Ημερολόγια· και Ποιήματα: Η Έκφραση της Ζωής με Στίχους.