Νάρκωνον:
Απεξάρτηση από τα Ναρκωτικά

Επιπροσθέτως στο Πρόγραμμα Αποκάθαρσης του Λ. Ρον Χάμπαρντ, υπάρχει η πολύ ευρύτερη αγωγή απεξάρτησης που δεν απευθύνεται μόνο σε αυτό που σημαίνουν τα ναρκωτικά από την άποψη της ψυχικής και πνευματικής οδύνης, αλλά και σε ό,τι οδήγησε στη χρήση αυτών εξαρχής: γιατί, αν δε λυθεί αυτό το πρόβλημα, το άτομο μένει για πάντα με την αρχική κατάσταση για την οποία τα ναρκωτικά αποτέλεσαν «λύση». Μοναδικό επίσης στο πρόγραμμα απεξάρτησης που έφτιαξε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, και ιδιαίτερα σχετικό αν αναλογιστούμε την επιρροή των οπιοειδών και του κρακ, ήταν το μέσο που ανέπτυξε για την εξάλειψη των πόνων από το στερητικό σύνδρομο. Επειδή η λύση που έδιναν συνήθως ήταν να υποκαθιστούν απλώς τον έναν εθισμό με κάποιον άλλο, π.χ. μεθαδόνη αντί για ηρωίνη, η οδύνη από τη διακοπή της χρήσης στεκόταν πάντα εμπόδιο στην απεξάρτηση των βαριά τοξικομανών. Φυσικά, ποτέ δεν είχαν υπάρξει σοβαρά επιτεύγματα όσον αφορά τους πολύ εθισμένους τοξικομανείς, διότι, αντίθετα από τους περιστασιακούς χρήστες, οι μακροχρόνια εθισμένοι σπανίως διαθέτουν τα μέσα για να πληρώσουν αυτό που πλασάρεται ως βοήθεια σε μια συνηθισμένη κλινική απεξάρτησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με τον συνδυασμό των συμπληρωμάτων διατροφής και των θεραπευτικών ασκήσεων και σωματικής εκγύμνασης που ανακάλυψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, ο εφιάλτης του στερητικού συνδρόμου των τοξικομανών δεν υπάρχει πια.

Μέχρι σήμερα, οι μέθοδοι απεξάρτησης από τα ναρκωτικά που ανακάλυψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από πενήντα χώρες και έχουν ελευθερώσει με επιτυχία δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που αλλιώς θα πέθαιναν από τον εθισμό στα ναρκωτικά. Ακόμα πιο σημαντικό, οι μέθοδοί του αποτελούν τον στυλοβάτη ενός διεθνούς δικτύου απεξάρτησης από τα ναρκωτικά που είναι γνωστό ως Νάρκωνον. Έχει εγκαταστάσεις παντού στον κόσμο και έχει λάβει αναγνωρίσεις διεθνώς για το γεγονός ότι το Νάρκωνον μονίμως επιδεικνύει τριπλάσια ποσοστά επιτυχίας απ’ όλα τα υπόλοιπα προγράμματα απεξάρτησης. Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα δεν απαλλάσσονται μόνο από τα ναρκωτικά, αλλά και από την εγκληματικότητα. Κι αν το θέμα αυτό φαίνεται με οποιονδήποτε τρόπο να είναι συνηθισμένο, δεν είναι. Μάρτυρας μια σημαντική μελέτη που αποκαλύπτει ότι το 73% των τοξικομανών πουλούσαν επίσης ναρκωτικά. Μετά την ολοκλήρωση των άλλων προγραμμάτων απεξάρτησης, το 37,9% των ατόμων στα οποία έγινε έρευνα συνέχισαν να πουλάνε ναρκωτικά. Σε μια παρόμοια ομάδα τοξικομανών που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Νάρκωνον, κανείς δεν πούλησε ξανά ναρκωτικά. Παρομοίως, ενώ άλλα προγράμματα μπορούσαν να μειώσουν τα εγκλήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά κατά 32,3%, εκείνοι που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Νάρκωνον έπαψαν τελείως να διαπράττουν εγκλήματα.

Δεν είναι ν’ απορεί, λοιπόν, κανείς που το πρόγραμμα Νάρκωνον είναι διαπιστευμένο από την υψηλού κύρους Επιτροπή για τη Διαπίστευση Εγκαταστάσεων Απεξάρτησης (CARF – Commission for Accreditation of Rehabilitation Facilities) ως το σημείο αναφοράς για όλα τα προγράμματα απεξάρτησης. Βασισμένα αποκλειστικά στην τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, τα υλικά και το πρόγραμμα του Νάρκωνον βοηθούν χιλιάδες τοξικομανείς να απελευθερωθούν από τη σκλαβιά των ναρκωτικών.

Για το ολοκληρωμένο σύνολο πληροφοριών σχετικά με τις λύσεις που έδωσε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ στο θέμα της επιδημίας της χρήσης ναρκωτικών, δείτε την έκδοση της Σειράς για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, Ανθρωπιστής: Η Εξάλειψη της Μάστιγας των Ναρκωτικών.

Νάρκωνον Άροουχεντ, στη λίμνη Εφάουλα, στην Οκλαχόμα: Ως κέντρο του διεθνούς δικτύου Νάρκωνον, δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο στον κόσμο κέντρο θεραπείας εσωτερικής διαμονής, αλλά παρέχει επίσης επιτόπια εκπαίδευση στις μεθόδους απεξάρτησης που εκπόνησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ σε επαγγελματίες που προέρχονται από είκοσι περίπου χώρες και που ασχολούνται με την απεξάρτηση.