Το Λ. Ρον Χάμπαρντ: Ένα Πορτρέτο είναι η περιεκτική επισκόπηση στη νέα μνημειώδη βιογραφική εγκυκλοπαίδεια 16 τόμων για τον Ιδρυτή της Scientology: Η Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Τώρα στο σύνολό του στο διαδίκτυο, το Ένα Πορτρέτο παρουσιάζει εκατοντάδες σπάνιες φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα ιστορικής αξίας και ζωτικές βιογραφικές λεπτομέρειες. Παρουσιάζει τα πολλά μονοπάτια που ταξίδεψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ – ως συγγραφέας, λάτρης της περιπέτειας, εξερευνητής, φιλόσοφος και ιδρυτής της μόνης μεγάλης θρησκείας που γεννήθηκε στη σύγχρονη εποχή.

Νέος Βιογραφικός Τόμος για τον Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, Παρουσιάζεται Τώρα στο Σύνολό του στο Διαδίκτυο

20 Μαρτίου 2012

Η Εκκλησία της Scientology Διεθνώς ανακοίνωσε σήμερα την ηλεκτρονική έκδοση της νέας, βιογραφικής επισκόπησης της ζωής και της κληρονομιάς του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ: Ένα Πορτρέτο. Το έργο είναι η περιεκτική επισκόπηση της Σειράς για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, της μνημειώδους βιογραφικής εγκυκλοπαίδειας 16 τόμων με σκληρό εξώφυλλο που κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου, τιμώντας τον εορτασμό διάρκειας ενός έτους της εκατονταετηρίδας του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το Λ. Ρον Χάμπαρντ: Ένα Πορτρέτο παρουσιάζεται στο σύνολό του στο lronhubbard.gr.

Η ηλεκτρονική έκδοση του βιογραφικού έργου αποτελεί ένα διαδραστικό χρονολόγιο με γεγονότα-ορόσημα στη ζωή του Λ. Ρον Χάμπαρντ το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο ποτέ πριν. Με εκατοντάδες σπάνιες φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα ιστορικής αξίας και ζωτικές βιογραφικές λεπτομέρειες, το Ένα Πορτρέτο παρουσιάζει τα πολλά μονοπάτια που ταξίδεψε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ – ως συγγραφέας, λάτρης της περιπέτειας, εξερευνητής, φιλόσοφος και ιδρυτής της μόνης μεγάλης θρησκείας που γεννήθηκε στη σύγχρονη εποχή.

Το χρονολόγιο αναλύει με λεπτομέρειες το διά βίου ταξίδι του Λ. Ρον Χάμπαρντ για να ξεδιαλύνει τα κεντρικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεκινώντας στην άγρια Δύση της Αμερικής όπου ο εξάχρονος Λ. Ρον Χάμπαρντ έγινε φίλος μ’ έναν περιπλανώμενο μάγο γιατρό των Μαυροπόδαρων που στη συνέχεια τον τίμησε με το πολύ σπάνιο στάτους του αδελφοποιτού. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες αποκτούν επίσης λεπτομέρειες για κάθε βασική επαναστατική ανακάλυψη κατά μήκος του δρόμου της ανακάλυψης του Λ. Ρον Χάμπαρντ της Dianetics και της Scientology: από την εκπληκτική στιγμή όταν η πρώιμη Dianetics αποδείχθηκε ο μοναδικός κρίσιμος παράγοντας στη διάσωση ζωών των κατά τ’ άλλα ετοιμοθάνατων ασθενών σε ένα ναυτικό νοσοκομείο της βόρειας Καλιφόρνια, έως την έκδοση του βιβλίου Dianetics: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας και τη ραγδαία άνοδό του ως μπεστ σέλερ στη λίστα της εφημερίδας New York Times. Λεπτομερής είναι και η ανάπτυξη των τεχνικών που αποδεικνύουν ότι το ανθρώπινο πνεύμα είναι πράγματι ανεξάρτητο και διαχωρίσιμο από το σώμα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη γέννηση της θρησκείας της Scientology.

Το Λ. Ρον Χάμπαρντ: Ένα Πορτρέτο παρουσιάζει επιπλέον τα επιτεύγματα-ορόσημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως ανθρωπιστή: με μια τεχνολογία για τη μελέτη που τώρα χρησιμοποιείται από περίπου 30 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο· με μια λύση στον εθισμό στα ναρκωτικά που επιτυγχάνει πρωτοφανή ποσοστά επιτυχίας μέσω ενός διεθνούς δικτύου κέντρων απεξάρτησης· με έναν ηθικό κώδικα για τον 21ο αιώνα που τώρα τον ασπάζονται πάνω από 100 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως· και με τα υλικά της οργανωτικής τεχνολογίας, όπου ομάδες και άτομα μπορούν να ακμάσουν, να προκόψουν και να πετύχουν έτσι τα όνειρά τους.

Η διαδικτυακή βιογραφική πηγή παρέχει επιπλέον την οριστική εισαγωγή στη θρυλική και πολύπλευρη καλλιτεχνική καριέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως ενός από τους πιο παραγωγικούς και σημαίνοντες συγγραφείς με περισσότερα από 60 έργα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο ενεργητικό του· ως συνθέτη, ερμηνευτή και διασκευαστή· ως βραβευμένου φωτογράφου· και ως κινηματογραφιστή του οποίου η κωδικοποίηση της τέχνης είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή αρκετών χιλιάδων βραβευμένων ανακοινώσεων κοινής ωφέλειας, εκπαιδευτικών φιλμ και ντοκιμαντέρ.

_________________

Η θρησκεία της Scientology ιδρύθηκε από τον συγγραφέα και φιλόσοφο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η πρώτη Εκκλησία της Scientology ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1954 και σήμερα έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 10.000 Εκκλησίες, Μίσιον και θυγατρικές ομάδες, με εκατομμύρια μέλη σε 167 χώρες.