Οι Απαντήσεις της Scientology
του Λ. Ρον Χάμπαρντ
(συνέχεια)

Ο κόσμος τείνει να επιτίθεται σε νέα πράγματα και η Scientology δεν αποτέλεσε εξαίρεση σ’ αυτό. Δέχτηκε επιθέσεις από ομάδες με προσωπικά συμφέροντα και κυβερνήσεις, αλλά συνεχίζει να βγαίνει τελικά νικήτρια από κάθε σύγκρουση χωρίς να κρατάει κακία.

Από την εφαρμογή της Scientology απορρέουν πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η νοημοσύνη του ατόμου αυξάνεται και η ικανότητά του να χειρίζεται τα προβλήματά του βελτιώνεται αξιοσημείωτα.

Δε χρειάζεται να μελετάει κανείς Scientology για χρόνια προκειμένου να μάθει ότι δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει για να ανακαλύψει τι είναι ο ίδιος, ή το πού θα πάει μετά θάνατον, επειδή μπορεί κανείς να το βιώσει από μόνος του χωρίς πειθώ, υπνωτισμό ή «πίστη».

«Όταν εσύ ο ίδιος κατέχεις την Αλήθεια, οι σκιές που σε κρατούν φυλακισμένο σιγά σιγά γλιστρούν κι εξαφανίζονται».

Συνεπώς, η Scientology είναι διαφορετική, κυρίως επειδή δε χρειάζεται κανείς να πιστέψει σ’ αυτήν για να έχει αποτελέσματα. Οι αλήθειες της είναι του τύπου: «Είναι αυτό μαύρο;», «Είναι αυτό άσπρο;». Μπορείς να δεις από μόνος σου ότι κάτι είναι μαύρο, αν είναι μαύρο, και ότι κάτι είναι άσπρο, αν είναι άσπρο. Δεν απαιτείται κανένα τέχνασμα της λογικής για να αποδειχτεί κάποιο επιχείρημα και το μόνο που ζητούν οι Scientologist από τους ανθρώπους είναι να κοιτάξουν από μόνοι τους.

Έτσι, και η Scientology, όπως και η επιστήμη, μπορεί να πετύχει σίγουρα και απαράλλαχτα αποτελέσματα. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες, πετυχαίνει κανείς πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Και ο καθένας μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Αυτό που συνέβη είναι ότι έχει αφαιρεθεί η δεισιδαιμονία από τα πνευματικά θέματα. Και σήμερα αυτό είναι μια πολύ αποδεκτή κατάσταση πραγμάτων για τον Άνθρωπο.

Η ύψιστη ελευθερία εξαρτάται από τη γνώση της ύψιστης Αλήθειας. Η Αλήθεια δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι λένε ότι είναι, είναι αυτό που είναι. Και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι η Αλήθεια ελευθερώνει, όπως ακριβώς το έχουν πει οι φιλόσοφοι ανά τους αιώνες.

Αυτό που οι φιλόσοφοι δεν είπαν, ήταν το πόσο ελεύθερος μπορεί να γίνει κανείς. Κι αυτή είναι η έκπληξη που περιέχεται στη Scientology για τον καθένα που βαδίζει στον Δρόμο της Αλήθειας: μπορεί να είναι πλήρως ελεύθερος.

Φυσικά, αυτά δεν είναι ευχάριστα νέα για εκείνους που θέλουν σκλάβους· τα φασιστικά, τα καπιταλιστικά, ακόμα και κάποια πιο φιλελεύθερα δόγματα, αποκλείουν εντελώς αυτή την προοπτική, γιατί ποιος μπορεί να είναι αφέντης, σκέφτονται, όταν κανένας σκλάβος δε φοράει τις αλυσίδες του; Τους διαφεύγει εντελώς το νόημα: ποιος ο λόγος να πρέπει να είναι κανείς αφέντης;

Όταν εσύ ο ίδιος κατέχεις την Αλήθεια, οι σκιές που σε κρατούν φυλακισμένο σιγά σιγά γλιστρούν κι εξαφανίζονται.

Και όταν επιτέλους γνωρίσεις μέσα από τη δική σου εμπειρία ότι η Scientology όντως διαθέτει τις απαντήσεις, και τις έχεις εφαρμόσει στη ζωή σου, θα έχεις το αποτέλεσμα που όλοι οι φιλόσοφοι, οι διανοούμενοι, οι σοφοί και οι σωτήρες ονειρεύονταν ανέκαθεν – κι επιπλέον ελευθερία.

Όσο περισσότερα γνωρίζεις για τη Scientology, τόσο πιο πραγματική θα είναι για σένα. Εκείνοι που την έχουν μόνο ακουστά σκιρτούν στην ελπίδα που δίνει. Και όσο προχωράει κανείς σ’ αυτή την πορεία, μαθαίνει όλο και περισσότερα γύρω απ’ αυτήν και γίνεται όλο και πιο ελεύθερος. Αντίθετα με τις τόσες υποσχέσεις που δόθηκαν στον Άνθρωπο και τον έκαναν να φοβάται την απογοήτευση, η Scientology εκπληρώνει αυτά που υπόσχεται. Μπορεί ο δρόμος να είναι τραχύς. Μπορεί να είναι ομαλός. Όμως η Scientology εκπληρώνει στο τέλος όλα όσα λέει ότι μπορεί να εκπληρώσει.

Και αυτό είναι το καινούριο στοιχείο που διαθέτει, κι αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσεται. Ποτέ καμιά άλλη θρησκεία που προσφέρθηκε στον Άνθρωπο δεν μπόρεσε να το κάνει. Έπρεπε να πεθάνει κάποιος για να ανακαλύψει την άρπα του ή να φτάσει στη νιρβάνα του.

Για πρώτη φορά από την αρχή του χρόνου υπάρχει κάτι που, κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής, δίνει τις απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα και επιπλέον προσφέρει αθανασία.