Μια Σύνοψη της Scientology για τους Επιστήμονες
του Λ. Ρον Χάμπαρντ
(συνέχεια)

Σε λιγότερο από δεκαεννέα χρόνια μετά το Πρώτο Βιβλίο, ανακάλυψα την προέλευση και την αιτία των επιθέσεων.

Ενώ θα μπορούσαν να είχαν ενθαρρυνθεί και χρηματοδοτηθεί από μια Εκκλησία ή το κράτος, δεν έγινε έτσι.

Το κρυμμένο μυστικό των επιθέσεων δεκαεννέα χρόνια πριν ήταν τα Κονδύλια για την Έρευνα.

Κανένα δεν ήταν διαθέσιμο στην εποχή μου. Μετά τον πόλεμο, όμως, το 1948, οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, μέσω διεθνών οργανώσεων, δραστηριοποιήθηκαν στη συγκέντρωση τέτοιων κονδυλίων. Κυβερνήσεις συνεισέφεραν σ’ αυτούς απίστευτα ποσά, με δυσανάλογα μικρά, ακόμη και παράνομα, ή και ανέντιμα αποτελέσματα από τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ανθρώπους.

Το έργο μου, όπως συμπεραίνω τώρα, θεωρήθηκε, δεν ξέρω πώς, απειλή γι’ αυτές τις επιχορηγήσεις. Θεωρήθηκε επίσης απειλή και για το εισόδημα αυτών που ασχολούνταν με τον χώρο της θεραπείας. Για χρόνια υπέθετα ότι το δεύτερο ήταν το σημαντικότερο. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Έχω δει την κατανομή των κονδυλίων και τις λίστες μ’ εκείνους που χρηματοδοτήθηκαν.

Δεν υπήρχε τίποτα κακό με την επιχορήγηση των ερευνητικών κονδυλίων. Αλλά το να τα χορηγούν σε μια δήθεν επιστημονική δραστηριότητα ανθρώπων που δεν ήταν εκπαιδευμένοι σε καμία επιστημονική μεθοδολογία ή δεοντολογία, ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Σε αντίθεση με τους βιολόγους, τους χημικούς και τους άλλους επιστήμονες, οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι δε γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την επιστημονική μέθοδο, γνωρίζουν ελάχιστα ή καθόλου μαθηματικά και δε διαθέτουν διόλου τη βασική πειθαρχία που αποτελεί κοινό τόπο των επιστημόνων. Εκπαιδεύονται σε αυθαίρετα θέματα, όπως αυθαίρετη είναι και η προσέγγισή τους.

Τα κονδύλια δε χρησιμοποιούνται για πραγματική έρευνα, παρά μόνο για να πληρώνουν τους φίλους τους. Έχω γραπτές αποδείξεις γι’ αυτό.

«Οι ανθρωπιστικές επιστήμες δε συμβάδισαν με τις θετικές επιστήμες, επειδή δεν υπήρχαν πραγματικοί επιστήμονες σ’ αυτές».

Για δεκαεννέα χρόνια, αυτός ο ποταμός χρημάτων, εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις εναντίον κάθε ανεξάρτητου ερευνητή και για να προωθήσει τα πιο τρελά σχέδια για πολιτικό έλεγχο που έχω δει ποτέ. Δε θα έκανα τέτοια δήλωση χωρίς να έχω τις γραπτές αποδείξεις, τις οποίες μου έστειλαν γιατροί, που επίσης δεν τους συμπαθούν.

Έτσι, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να δίνεται απεριόριστη χρηματοδότηση σε ανεκπαίδευτα και ανειδίκευτα άτομα, κάτι που μπορεί από μόνο του να εξελιχθεί σε ένα περιορισμένο, εξατομικευμένο πεδίο που αυτοπροστατεύεται με σφοδρότητα και που είναι πολύ ολέθριο να υπάρχει.

Οι ανθρωπιστικές επιστήμες δε συμβάδισαν με τις θετικές επιστήμες, επειδή δεν υπήρχαν πραγματικοί επιστήμονες σ’ αυτές. Τους έλειπαν οι βασικοί κανόνες και η δεοντολογία των θετικών επιστημόνων.

Ωστόσο ολόκληρη η κοινωνική επιταγή για πρόοδο εξαρτάται από το αν οι ανθρωπιστικές επιστήμες θα προλάβουν να καλύψουν τον χρόνο που έχασαν. Ακόμη όμως, το περιβάλλον στο οποίο πρέπει να διεξάγεται η έρευνα δεν έχει αλλάξει και πολύ από την εποχή του Χέγκελ.

Σ’ αυτό το πεδίο έχω δουλέψει σοβαρά και αποτελεσματικά, αρνήθηκα κάθε χρηματοδότηση, και έδωσα τρομερές μάχες εναντίον των αντιπάλων που χρηματοδοτούνταν αφειδώς.

Η κοινωνία γενικά δεν αντιτίθεται στην πρόοδο σ’ αυτό το πεδίο. Ούτε οι Εκκλησίες. Μόνο οι κυβερνήσεις, κάτω από την πίεση που ασκούν οι ανίκανες «αυθεντίες», έχουν κάνει επιθέσεις σε κάθε πρόοδο που προήλθε από σοβαρούς ερευνητές βασικών θεμάτων.

Λίγοι έχουν το κουράγιο και το σθένος να προβάλουν αντίσταση σε τέτοια εναντίωση και να συνεχίσουν με το έργο τους.

Η εκστρατεία δυσφήμησης που γίνεται για κάθε τέτοιο έργο, δυσφημεί επίσης και τις προοπτικές του και αποθαρρύνει τους πραγματικούς επιστήμονες.

Στην εποχή μου είχα συναντήσει τον καθηγητή της ιατρικής Δρα Βίλχελμ Ράιχ, o οποίος έκανε έρευνα σχετικά με τις μικρές ποσότητες ενέργειας στη διάνοια και ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών κάτω από τις πιέσεις των υπερχρηματοδοτούμενων συμφερόντων. Έχω δει κι άλλους να δέχονται κακόβουλες επιθέσεις εξαιτίας της προσπάθειάς τους να προάγουν τη γνώση στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Δε διεκδικώ και ούτε είχα ανάγκη χρηματοδότησης για έρευνα για αρκετό καιρό.

Έχω κάνει μια επαναστατική ανακάλυψη σ’ αυτό το πεδίο. Χρειάστηκαν τριάντα οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς. Είναι πετυχημένη. Μπορεί να υποβληθεί στις συνηθισμένες επιστημονικές δοκιμές και ελέγχους. Δοκιμάστηκε επανειλημμένα από πνευματικά υγιή άτομα. Περιλαμβάνει πενήντα πέντε αξιώματα, ένα σημαντικό σύνολο από εφαρμόσιμα δεδομένα και πάνω από δεκαέξι εκατομμύρια λέξεις υλικού που έχει συγκεντρωθεί.

Μερικές φορές με κατηγορούν ότι δεν αποκαλύπτω τα δεδομένα. Αυτά όμως είναι διαθέσιμα για δημόσια και επαγγελματική χρήση. Αλλά όταν τα προσέφερα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αυξήσω τον δείκτη νοημοσύνης των επιστημόνων και να μειώσω τον χρόνο αντίδρασης των πιλότων στο μισό, το Γραφείο μας στην Ουάσιγκτον δέχθηκε ένοπλη επιδρομή από λιμενεργάτες που παρίσταναν τους Ομοσπονδιακούς Πράκτορες και κατάσχεσαν το ηλεκτρόμετρο με το κύκλωμα «Γέφυρα Ουίτστοουν» που χρησιμοποιούμε, καθώς και βιβλία.

Μου ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να προωθήσω την έρευνα με τους πλέον ασυνήθιστους τρόπους.

Αυτό περιγράφει με συντομία γιατί δεν υπήρξε πραγματική επιστημονική δραστηριότητα στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών. Ένας επιστήμονας των θετικών επιστημών δε θα πίστευε ότι συναντήσαμε τέτοιο χάος, ανικανότητα, ανεντιμότητα και εναντίωση σ’ αυτά τα γνωστικά αντικείμενα.