Οικία στο Λίνκσφιλντ Ριτζ,
Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Το καθιστικό -έχοντας ανακαινιστεί πλήρως με τα αρχικά του ξύλινα πατώματα και την επίπλωση- εξυπηρετούσε ως χώρος συνεδριάσεων για τον σχεδιασμό προγραμμάτων στη Νότιο Αφρική.
Το γραφείο του Λ. Ρον Χάμπαρντ, που μέσα είχε τα βιβλία αναφοράς, ένα χαλί από ζέβρα, συλλεκτικά αντικείμενα από την Αφρική, και τη κινηματογραφική κάμερα που χρησιμοποιούσε στη Νότιο Αφρική.
Στα τέλη του 1960, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ταξίδεψε από την κατοικία του στην Έπαυλη Σαιντ Χιλ για μια μακροχρόνια παραμονή στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Μεταξύ άλλων οροσήμων από την προσωρινή του παραμονή στη Νότια Αφρική συνέγραψε έναν καταστατικό χάρτη, με το πνεύμα «ένας άνθρωπος, μία ψήφος» για την δέσμια από το απαρτχάιντ Νότια Αφρική. Παρουσίασε επίσης μια διακήρυξη δικαιωμάτων και έναν ποινικό κώδικα για ισότητα και δικαιοσύνη.

Στο Λίνκσφιλντ Ριτζ, εκτός από τις επαναστατικές του δηλώσεις, ανέπτυξε εισαγωγικές πορείες με τις οποίες θα μπορούσε κανείς να μπει στους οργανισμούς της Σαηεντολογίας και εγκαθίδρυσε νέους τύπους οργανισμών –Κέντρα και Γραφεία Πόλεων– για να εξυπηρετούν τις ομάδες της Σαηεντολογίας που μόλις ξεκινούσαν.

Η πλήρως ανακαινισμένη κατοικία του στεγάζει σήμερα, εκθέματα που μαρτυρούν την ιστορία της επίσκεψης του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις φυλακές της Νοτίου Αφρικής και τα προγράμματα που εισήγαγε για την αναμόρφωση των εγκληματιών, τις διαλέξεις που έδωσε σε Νοτιοαφρικανούς Σαηεντολόγους και την πρωτοποριακή δουλειά του στη Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε).

Επίσης, εδώ συναντιούνται επιφανή μέλη και αξιωματούχοι της τοπικής κοινωνίας για να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους πολίτες της Νοτίου Αφρικής, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για κοινωνική βελτίωση που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Οι Σαηεντολόγοι σήμερα περπατούν στο ίδιο σαλόνι όπου ο Λ. Ρον Χάμπαρντ δεχόταν κυβερνητικούς αξιωματούχους και σημαίνουσες προσωπικότητες. Επίσης, μπορεί κανείς να δει το αναγνωστήριο και το γραφείο όπου έγραψε τον καταστατικό χάρτη για όλους τους Νοτιοαφρικανούς και τα κείμενα της Σαηεντολογίας για όλη την ανθρωπότητα.