ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ
ως Συγγραφέας

Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες
Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες Τα περισσότερα ηχογραφημένα βιβλία που έχουν εκδοθεί από ένα συγγραφέα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες
Πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο. Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες
Τα περισσότερα ηχογραφημένα που έχουν εκδοθεί από ένα συγγραφέα.

Εκτός από το έργο του ως ο ιδρυτής της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ βρίσκεται ανάμεσα στους πιο διαχρονικούς και ευρέως διαβασμένους συγγραφείς της λαϊκής μυθιστοριογραφίας, με διεθνείς πωλήσεις περίπου πενήντα εκατομμυρίων αντιτύπων και με το έργο του να καλύπτει πενήντα χρόνια.

Κατά συνέπεια, και ως απόδειξη του μεγέθους του λογοτεχνικού του έργου και της παρακαταθήκης του, ορίστε τα τέσσερα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες του: πιο πολυδημοσιευμένος συγγραφέας, πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας, ο συγγραφέας με τους περισσότερους τίτλους ηχογραφημένων βιβλίων και το πιο πολυμεταφρασμένο μη θρησκευτικό έργο.

Βραβείο Σάτουρν - Ακαδημία Επιστημονικής Φαντασίας

Σε αναγνώριση του μπεστσέλερ αριστουργήματος του Λ. Ρον Χάμπαρντ, Πεδίο Μάχης Γη.

Ταυτόχρονα, ακόμα και σε ένα άλλο συγγραφικό είδος -αυτό της επιστημονικής φαντασίας- η σφραγίδα του Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι τόσο ανεξίτηλη όσο και χαρακτηριστική. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το έργο του, Πεδίο Μάχης Γη: Ένα Έπος του Έτους 3000. Περιγράφεται από τη θρυλική μορφή της επιστημονικής φαντασίας, Α. Ε. Βαν Βογκτ ως ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα, το έπος των 428.750 λέξεων δεν ήταν μόνο ένα εντυπωσιακό διεθνές μπεστ-σέλερ, αλλά ο αποδέκτης πολλών διεθνών βραβείων λογοτεχνίας. Εκτός από το βραβείο Σάτουρν της Ακαδημίας Επιστημονικής Φαντασίας και ένα ειδικό βραβείο Γκούτενμπεργκ για την απαράμιλλη συνεισφορά του στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, το έργο έχει λάβει το ιταλικό βραβείο Τετραντράμα Ντ’ Όρο, ως αναγνώριση του μηνύματος της ειρήνης, το οποίο ενυπάρχει στην υπόθεση. Έκτοτε έχει εκδοθεί σε δεκάδες χώρες, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και χρησιμεύει ως πρότυπο έργο σε πολλά κολέγια και πανεπιστήμια.

Βραβείο Κόσμος 2000 - Γαλλόφωνοι αναγνώστες

Ένα βραβείο που απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη δεκαλογία του Αποστολή Γη, όπως επέλεξαν αναγνώστες από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Και αν και το Πεδίο Μάχης Γη σηματοδότησε τη μνημειώδη επιστροφή του Λ. Ρον Χάμπαρντ στη λογοτεχνία φαντασίας μετά από απουσία τριάντα ετών, το δεκάτομο έργο του Αποστολή Γη, που αποτελείται από 1,2 εκατομμύρια λέξεις δικαίως θεωρείται το αριστούργημά του. Επρόκειτο για μια δηκτική σάτιρα, που όχι μόνο τον κατέταξε μεταξύ των ομοίων του Τζόναθαν Σουίφτ, αλλά επιπλέον αποτελεί και ένα εκδοτικό φαινόμενο, κατά το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ επτά από τους τόμους του κατέκλυσαν τις λίστες των μπεστ-σέλερ ταυτόχρονα. Δεδομένου του τεράστιου αντίκτυπού του το Αποστολή Γη, βραβεύτηκε επίσης με πολλά βραβεία λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου γαλλικού Βραβείου Κόσμος 2000 και του ιταλικού Βραβείου Επιστημονικής Φαντασίας Νόβα. (Ας σημειωθεί ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, ήταν ο πρώτος μη-Ιταλός ο οποίος έλαβε το βραβείο Νόβα.)

Υπάρχουν επίσης όλα όσα ο Λ. Ρον Χάμπαρντ προσέφερε ως ακούραστος υποστηρικτής των νέων συγγραφέων - από τα εκπαιδευτικά του άρθρα για επίδοξους συγγραφείς μέχρι το Διαγωνισμό Συγγραφείς του Μέλλοντος τον οποίο καθιέρωσε, και ο οποίος αναγνωρίζεται σήμερα ως η πιο σεβαστή και πιο σημαντική συνάθροιση νέων ταλέντων στο χώρο της εικοτολογικής λογοτεχνίας.

La Cravate d'Or avec Rosette - Εθνική Ομοσπονδία Γαλλικού Πολιτισμού

Για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ στα πεδία των τεχνών, των επιστημών και της λογοτεχνίας.

Αν αναλογιστούμε την πενηνταετή καριέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ -από την ακμή της Λαϊκής Μυθιστοριογραφίας μέχρι τη μνημειώδη επιστροφή του στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας κατά τη δεκαετία του 1980- δεν μας εκπλήσσει που η Εθνική Ένωση Γαλλικού Πολιτισμού του απένειμε το Cravate d’Or avec Rosette, για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα στο χώρο των τεχνών, των επιστημών και της λογοτεχνίας. Εξίσου σημαντικό είναι το βραβείο Χρυσή Δάφνη, το οποίο έλαβε από την Comité Prestige d'Europe, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στη λογοτεχνία και στη βελτίωση του επιπέδου του γαλλικού πολιτισμού.

Βραβείο Συγγραφέας του Αιώνα - Μοντατόρι Πρες

Για τη βοήθεια που έχουν παράσχει τα βιβλία του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην ανθρωπότητα.Επιπλέον, και ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς αυτής αλλά και κάθε άλλης εποχής, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έλαβε δικαίως το Βραβείο Συγγραφέας του Αιώνα από τον Οίκο Μονταντόρι, για τη βοήθεια που προσέφεραν τα βιβλία του στην Ανθρωπότητα.


ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Δυστυχώς, θα ήταν μάλλον αδύνατον να απαριθμηθούν εδώ όλες οι βραβεύσεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ για το καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό του έργο - αφού αυτό περικλύει μια καριέρα δεκαετιών και χιλιάδες διακρίσεις. Παρ' όλα αυτά, παρουσιάζεται παρακάτω μια σύντομη επιλογή από τα πολλά βραβεία και τους επαίνους που έλαβε για το έργο της ζωής του στις τέχνες και τα γράμματα:

Χρυσό μετάλλιο – από την Ακαδημία Τεχνών, Επιστημών & Γραμμάτων, Παρίσι, Γαλλία: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το σύνολο των λογοτεχνικών έργων του και των επιτευγμάτων του.

Επίσημη Αναγνώριση – Ένωση Συγγραφέων των Ηνωμένων Εθνών: Σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως σπουδαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας του εικοστού αιώνα.

ΨήφισμαΝομοθετική Συνέλευση της Πολιτείας της Καλιφόρνια: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το έργο του στο πεδίο των τεχνών και για τη βοήθειά του στη δημιουργία ενός καλύτερου τόπου διαβίωσης για τους άλλους.

ΨήφισμαΔήμος του Λος Άντζελες: Σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις τέχνες.

Βραβείο «Dr. Honoris Causa»Ευρωπαϊκή Ακαδημία Τεχνών, Παρίσι, Γαλλία: Απονέμεται υψηλή διάκριση στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανεξίτηλό του αποτύπωμα στον πολιτισμό της εποχής μας.

ΑναγνώρισηΙταλική Αστυνομία του Μιλάνο, Ιταλία: Για τη συνεισφορά του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις τέχνες.

Βραβείο Άργκοσι Περιοδικό Άργκοσι: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για μια ολόκληρη ζωή γεμάτη επιτεύγματα στον τομέα της μυθιστοριογραφίας.

Βραβείο Palmas de Oro Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων του Μεξικό: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ «σε αναγνώριση της υπεροχής του στους τομείς της τέχνης, της επιστήμης, της ανθρώπινης επικοινωνίας και του πολιτισμού».

Επίτιμος Διδάκτωρ Φιλολογίας Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και το Ρωσικό Τμήμα Ξενόγλωσσης Λογοτεχνίας για «εξαιρετικά επιτεύγματα στη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και για τη μεγάλη ανθρωπιστική δράση του».

Βραβείο Ίνγκραμ ΜπουκΠρόεδρος της Ίνγκραμ Μπουκς, Νέα Υόρκη: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως φημισμένο συγγραφέα, με τριάντα δύο εθνικά μπεστ-σέλερ και πωλήσεις 100 εκατομμυρίων αντιτύπων των έργων του.

Δίπλωμα ΤιμήςΔιεθνής Επιτροπή Τεχνών, Γαλλία: Αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως συγγραφέα και ανθρωπιστή.

Τιμητική ΠλακέταΣυμπόσιο Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Μρίχαμ Γιάνγκ: Προς τιμήν της ανεκτίμητης συμβολής του Λ. Ρον Χάμπαρντ στις τέχνες μέσω των προγραμμάτων Συγγραφείς και Εικονογράφοι του Μέλλοντος.