Ιδρυτής
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Όπως έχει ειπωθεί, τα έργα του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία αποτελούν τη μεγαλύτερη συγκεντρωτική πραγματεία για την ανθρώπινη διάνοια και το ανθρώπινο πνεύμα – περισσότερα από 10.000 γραπτά κείμενα και 3.000 ηχογραφημένες διαλέξεις. Σε αυτά περιέχονται απαντήσεις για τα πιο βαθιά μυστήρια της ζωής: το αίνιγμα της ύπαρξης, το μυστήριο του θανάτου, η επίτευξη καταστάσεων ύπαρξης που ούτε καν περιγράφονταν σε παλαιότερα γραπτά. Επίσης, από αυτά τα έργα προέκυψε η τεχνολογία της Σαηεντολογίας για την ανατροφή των παιδιών, την αποκατάσταση οικογενειών, την εκπαίδευση, την οργάνωση, και την παροχή ανακούφισης όταν υπάρχουν ασθένειες ή πόνος.

Μέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ - Γραφείο του Διοικητή, Νήσος Γκουάμ

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη μελέτη "πάνω από είκοσι πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των ιθαγενών Τσαμόρο για να καταλήξει στη δυναμική αρχή της ύπαρξης: "Επιβιώσει" Μέσα από χρόνια έρευνας και συγγραφής, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη χαρά μέσα τους, και μέσω της παροχής βοήθειας στους άλλους».

Όσο για τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι απαντήσεις και η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, υπάρχει η εντυπωσιακή αναγνώριση που υπέβαλε ο διοικητής της νήσου Γκουάμ στον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Το ότι ορισμένες από τις πρώτες έρευνες του Λ. Ρον Χάμπαρντ σχετικά με τη φύση της ανθρώπινης διάνοιας έλαβε χώρα στο Γκουάμ δεν έχει ξεχαστεί, αφού ο τότε κυβερνήτης Μάικλ Κρουζ δηλώνει: «Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ μελέτησε περισσότερους από είκοσι πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των Τσαμόρο, αυτοχθόνων του Γκουάμ, προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δυναμική αρχή της ύπαρξης είναι: "επιβιώσε". Μέσα από χρόνια έρευνας και συγγραφής, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη χαρά μέσα τους, και μέσω της παροχής βοήθειας στους άλλους».

Και ενώ οι δεκαετίες εργασίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ανάπτυξη και την κωδικοποίηση της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας οδήγησαν σε χιλιάδες γραπτά και διαλέξεις, το πρώτο κύριο έργο του σχετικά με αυτό το θέμα -το βιβλίο Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας- συνεχίζει να συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές, ακόμη και αν έχουν περάσει δεκαετίες από την αρχική του δημοσίευση.

Βραβείο του Αιώνα - περιοδικό Πάμπλισερς Γουίκλι

Απονέμεται σε Λ. Ρον Χάμπαρντ, «συγγραφέα του πιο επιτυχημένου βιβλίου αυτοβοήθειας όλων των εποχών» και «προς τιμήν της παραμονής του βιβλίου Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας για 100 εβδομάδες στη λίστα μπεστ σέλερ του Πάμπλισερς Γουίκλι ».

Κάτι που αποδεικνύει τη δημοτικότητά του, είναι και το Βραβείο του Αιώνα που απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ το περιοδικό Πάμπλισερς Γουίκλι, και η αναγνώρισή του ως: «Συγγραφέα του υπ’ αριθμόν ένα σε πωλήσεις βιβλίου αυτοβοήθειας όλων των εποχών. Σε εορτασμό της παραμονής του βιβλίου Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας στη λίστα των μπεστ-σέλερ του Πάμπλισερς Γουίκλι για 100 εβδομάδες».

Χρυσή Αφροδίτη - Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών του Καράκας, Βενεζουέλα

Απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για την «τεχνολογία που ανέπτυξε για την βελτίωση των ατόμων και των δημιουργικών ικανοτήτων των ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή, αν λάβουμε υπόψη την επίδραση της φιλοσοφικής του εργασίας επάνω στο πεδίο των τεχνών, είναι φυσικό που το Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών του Καράκας, στη Βενεζουέλα, απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Χρυσή Αφροδίτη, για «την τεχνολογία που βελτιώνει το άτομο και τις δημιουργικές ικανότητες των ανθρώπων».

Τα γραπτά και η φιλοσοφία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, φτάνουν και σε έναν άλλο κόμβο της Λατινικής Αμερικής, όπου η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων του Μεξικού απένειμε το βραβείο Χρυσός Ήλιος στον Λ. Ρον Χάμπαρντ σε «αναγνώριση του ταλέντου και της καλλιτεχνικής του αξίας», ανακηρύσσοντας τη Διανοητική ως την «πνευματική επιστήμη του μέλλοντος».

Ωστόσο, όταν μιλάμε για τη διεθνή εμβέλεια του έργου του Λ. Ρον Χάμπαρντ, υπάρχουν επίσης και όλα όσα έχει κάνει για να δώσει πραγματικές απαντήσεις στους πολιτισμούς όλης της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

Τιμητικό αγαλματίδιο - Εθνική Βιβλιοθήκη της Δημοκρατίας του Κιργκισντάν

Απονεμήθηκε σε αναγνώριση του έργου του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως φιλόσοφος και συγγραφέας, καθώς και στην τεχνολογία που ανακάλυψε και η οποία σήμερα εφαρμόζεται με επιτυχία από τους καλλιτέχνες και τους πολίτες της χώρας για την καλυτέρευση του πολιτισμού τους.

Συγκεκριμένα, η κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των έργων του Λ. Ρον Χάμπαρντ από την Αγία Πετρούπολη ως τις παρυφές των Ιμαλαΐων. Μια απ’ αυτές τις κοινότητες που ωφελούνται τώρα από τη Διανοητική και τη Σαηεντολογία είναι και η Δημοκρατία του Κυρζικστάν, όπου η Εθνική Βιβλιοθήκη βράβευσε το Λ. Ρον Χάμπαρντ μ' ένα αγαλματίδιο σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του ως φιλόσοφος και συγγραφέας, καθώς και για την τεχνολογία του, η οποία σήμερα εφαρμόζεται με επιτυχία από τους καλλιτέχνες και τους πολίτες της χώρας με σκοπό τη βελτίωση του πολιτισμού τους. Παρομοίως, η πρεσβεία της Λευκορωσίας απένειμε μια επίσημη αναγνώριση στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, σε ένδειξη εκτίμησης για την πνευματική κληρονομιά και τη ζωή του ως «ένα μοναδικό πρότυπο ανθρωπιάς και πνευματικής τελειότητας».

Τιμητικό αγαλματίδιο - Επαρχία της Μπρέσια, Ιταλία

Απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ σε αναγνώριση του έργου και για τις ανακαλύψεις του ως φιλόσοφος.

Με τους οργανισμούς της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας να βρίσκονται τώρα σε όλη την Ιταλία, η επαρχία της Μπρέσια αναγνώρισε επίσης τον Λ. Ρον Χάμπαρντ με έναν τιμητικό αγαλματίδιο, για το έργο και τις ανακαλύψεις του ως φιλόσοφος.


ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Αν και το τεράστιο πλήθος των επαίνων και βραβείων που έχουν απονεμηθεί στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το φιλοσοφικό του έργο υπερβαίνει αρκετά αυτά που μπορούμε να παρουσιάσουμε εδώ, ακολουθεί ένας συνοπτικός κατάλογος των επαίνων, διακρίσεων και βραβεύσεών του ως ο Ιδρυτής της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας:

Διαμαντένιο Σούτρα – Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταϊβάν: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ σε ένδειξη σεβασμού, από αξιωματούχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πορσελάνινο Άγαλμα του Βούδα – Αιδεσιμότατος Σαβάντα, Δάσκαλος του Σιντοϊσμού: με την επιγραφή «Για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, τον άνθρωπο που εδραίωσε τη μεγαλύτερη σοφία για όλη την Ανθρωπότητα. Η Ενσάρκωση του Αγίου του Βουδισμού, Ματέια».

Ιαπωνικός Πάπυρος του Βουδιστικού Ζεν – Αιδεσιμότατος Κανζάν Τακέντα: Σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως μεγάλου φιλοσόφου ο οποίος είχε τη φιλοδοξία να ελευθερώσει τον Άνθρωπο.

Πίπα της Ειρήνης – Προστατευμένη Περιοχή των Μαυροπόδαρων: Απονέμεται για τη Διανοητική και την τεχνολογία μελέτης ως σύμβολο μεγάλης υπευθυνότητας.

Βραβείο Ελεύθερου Πνεύματος – Στρατηγός Χερνάν Ντελγκάδος, Καράκας, Βενεζουέλα: «Σε αναγνώριση της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η οποία έχει βοηθήσει την Ανθρωπότητα και έχει δώσει στην κοινωνία μας ένα νέο πολιτισμό».

Πάρκο Λ. Ρον Χάμπαρντ: Εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ελίζαμπεθ, αυτό το πάρκο απέχει λίγα τετράγωνα από την Οδό Αμπερντίν, τη θέση του πρώτου Ιδρύματος Ερευνών Διανοητικής στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ.

 

Ο Μήνας της Διανοητικής
Κόμπτον στην Καλιφόρνια,
Φαίρμπανκς στην Αλάσκα,
Τουσόν στην Αριζόνα,
Τζέσαπικ στη Βιρτζίνια,
Καταρράκτες του Νιαγάρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης,
Πόρτσμουθ στη Βιρτζίνια,
Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα,
Ουάσιγκτον,
Ελίζαμπεθ στο Νιου Τζέρσεϊ,
Χάρλινγκεν στο Τέξας,
Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια,
Νέα Υόρκη,
Μπίλοξι στο Μισισιπή,
Χιούστον στο Τέξας,
Χέντερσον στη Νεβάδα,
Τολέδο στο Οχάιο,
Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ,
Νέα Ορλεάνη στη Λουιζιάνα,
Λας Βέγκας στη Νεβάδα,
Λιτλ Ροκ στο Αρκάνσας,
Μομπάιλ στην Αλαμπάμα,
Σαβάνα στη Τζόρτζια,
Μπάτον Ρουζ στη Λουιζιάνα,
Κολοράντο Σπρινγκς στο Κολοράντο,
Χιούρον στη Νότια Ντακότα,
Ανατολικό Γκραντ Ράπιντς στο Μίσιγκαν,
Κάνσας Σίτυ στο Μιζούρι,
Συρακούσες στη Νέα Υόρκη,
Κράνστον στο Ρόουντ Άιλαντ,
Κολόμπους στο Οχάιο,
Βοστώνη στη Μασαχουσέτη,
Έρι στην Πενσιλβάνια,
Κόβικτον στο Κεντάκι,
Σαιντ Λούις στο Μιζούρι,
Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια,
Ελένα στη Μοντάνα,
Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα,
Ελ Πάσο στο Τέξας,
Ατλάντα στη Γεωργία,
Νάσβιλ στο Τενεσί,
Τοπέκα στο Κάνσας.

Ημέρα της Διανοητικής
Πολιτεία της Αλαμπάμα
Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας
Γκουάμ
Λαρέντο στο Τέξας
Νέα Ορλεάνη στη Λουιζιάνα
Πρόβιντενς στο Ρόουντ Άιλαντ
Φρέσνο στην Καλιφόρνια
Γουόρεν στο Οχάιο
Ιντιανάπολις στην Ιντιάνα
Λούισβιλ στο Κεντάκι
Νιούπορτ Νιουζ στη Βιρτζίνια
Γουίλκς Μπαρ στην Πενσιλβάνια
Ρίνο στη Νεβάδα
Πλέινφιλντ στο Νιου Τζέρσεϋ
Οντάριο στην Καλιφόρνια
Όπα Λόκα στη Φλόριντα