Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ | ΠΡΟΦΙΛ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΒΙΒΛΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΟΥ Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ

Με 19 μπεστ σέλερ των Τάιμς της Νέας Υόρκης και περισσότερα από 250 εκατομμύρια αντίτυπα των έργων του σε κυκλοφορία, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι μεταξύ των πιο φημισμένων και διαβασμένων συγγραφέων της εποχής μας. Ήταν επίσης ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημοφιλείς συγγραφείς κατά τη χρυσή εποχή της λαϊκής μυθιστοριογραφίας. Πράγματι, μεταξύ του 1934 και του 1940, περίπου 140 ιστορίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ εμφανίστηκαν στις σελίδες των θρυλικών περιοδικών λαϊκής μυθιστοριογραφίας – συχνά μέχρι και τρεις τίτλους ανά τεύχος με περίπου δεκαπέντε λογοτεχνικά ψευδώνυμα.

Για την κάλυψη μιας τέτοιας ζήτησης, παρήγαγε σε τακτική βάση από εβδομήντα πέντε μέχρι εκατό χιλιάδες λέξεις το μήνα, με ένα ποσοστό αποδοχής από τους εκδότες 90 τοις εκατό – το πρώτο προσχέδιο γινόταν δεκτό με την πρώτη υποβολή. Ως εκ τούτου, σπάνια περνούσε ένας μήνας χωρίς το όνομα του Λ. Ρον Χάμπαρντ να κοσμεί το εξώφυλλο ενός σημαντικού περιοδικού λαϊκής μυθιστοριογραφίας. 

Το ότι οι ιστορίες του ήταν μοναδικές και παρμένες από την πείρα μιας πραγματικής ζωής, περιλαμβανομένων των, σπανίων τότε, ταξιδιών προς την Ασία και το Νότιο Ειρηνικό, αποτελεί επίσης μέρος του θρύλου του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Κάτι επιπλέον σχετικά με την ουσία πίσω από αυτό το θρύλο: μεταξύ των φανταστικών ιστοριών με περιπέτειες στην ανοιχτή θάλασσα και εξερευνήσεις μακρινών περιοχών, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ υπήρξε επικεφαλής δύο αποστολών στην Καραϊβική και άλλης μιας στη χερσόνησο της Αλάσκας. Κατά συνέπεια, και πριν από την ηλικία των τριάντα ετών, έγινε δεκτός στη φημισμένη Λέσχη Εξερευνητών και κέρδισε τη σπάνια άδεια να κυβερνά κάθε είδους πλοίο σε όλες τις θάλασσες.

Με την έκδοση του βιβλίου Διανοητική: Η Σύγχρονη Επιστήμη της Πνευματικής Υγείας το 1950, η πιο σοβαρή έρευνά του τον κράτησε μακριά από τις λογοτεχνικές του ενασχολήσεις για τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Το 1980, ωστόσο, για να γιορτάσει την πεντηκοστή επέτειό του ως συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ επέστρεψε στο πεδίο, με το διεθνώς αναγνωρισμένο έπος επιστημονικής φαντασίας, Πεδίο Μάχης Γη: Ένα Έπος του Έτους 3000. Το έργο έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ και στη συνέχεια κέρδισε μια σειρά από διεθνή βραβεία.

Αυτό που θεωρείται γενικά ως το αριστούργημα του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ωστόσο, είναι η δεκάτομη σειρά του Αποστολή Γη. Έχοντας γίνει άμεσα μπεστ-σέλερ διεθνώς, αυτή η σειρά είναι ακόμα ορόσημο στην ιστορία των εκδόσεων. Επιπλέον, με μια τρίτη γενιά αναγνωστών να ανακαλύπτουν τώρα τις ιστορίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ, έχει εξασφαλίσει για πάντα τη θέση του στα χρονικά της λαϊκής μυθιστοριογραφίας.

Μάθετε περισσότερα στο Ιστορίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ από τη Χρυσή Εποχή.