ΒΡΑΒΕΙΑ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ
ως Ανθρωπιστής

Οι τεχνολογίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την αποτοξίνωση, την αναμόρφωση των εγκληματιών, τη μάθηση, την παιδεία και τον οδηγό κοινής λογικής για καλύτερη ζωή –Ο Δρόμος προς την Ευτυχία– άγγιξε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ζωές σε περίπου 170 χώρες.

Τιμητικό Βραβείο - Φυλακές Λιούκοπ

Απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τους τροφίμους των φυλακών Λιούκοπ της Νοτίου Αφρικής, σε αναγνώριση της τεχνολογίας του για την αναμόρφωση των εγκληματιών: «Έχετε φέρει την ελπίδα στις ζωές πολλών ανθρώπων. Έχετε μετατρέψει τις φυλακές της Νότιας Αφρικής, από μέρη θλίψης σε μέρη ελπίδας και ζωής».

Ένα μόνο παράδειγμα μεταξύ πολλών είναι η φυλακή Λιούκοπ – διαβόητη για την ασπλαχνία της, υψίστης ασφαλείας φυλακή, έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική. Μετά την εφαρμογή του Κρίμινον –το πρόγραμμα αποκατάστασης που βασίζεται σε σημαντικές ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον τομέα αυτό– η βία στις φυλακές σχεδόν εξαλείφθηκε. Σε αναγνώριση της εκπληκτικής επίδρασης της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι τρόφιμοι της Λιούκοπ του απένειμαν το ακόλουθο βραβείο, που εν μέρει αναφέρει: «Έχετε φέρει ελπίδα για τη ζωή πολλών. Έχετε αλλάξει τις φυλακές της Νότιας Αφρικής, από μέρη πόνου και θλίψης σε μέρη ελπίδας και ζωής».

Σε ακόμα μια φυλακή, εξίσου θεαματικά αποτελέσματα οδήγησαν τον Επικεφαλής της Εσωτερικής Ασφάλειας του Παναμά να απονείμει μια επίσημη αναγνώριση στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για «το ωφέλιμο ανθρωπιστικό έργο του και τη λειτουργική πνευματική τεχνολογία που βοηθά κάθε άτομο υπό την επιμέλεια του Κέντρου Αποκατάστασης γυναικών της Φυλακής Cecilia Orillac de Chiari, και επίσης βοηθάει στη δημιουργία νέων οικογενειών».

Επίσημη Αναγνώριση - Συμβούλιο για τα Επικίνδυνα Ναρκωτικά, Γραφείο του Προέδρου των Φιλιππίνων

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τον Πρόεδρο του Συμβουίου για τα Επικίνδυνα Ναρκωτικά για «το ανθρωπιστικό του έργο στο πεδίο της εκπαίδευσης σχετικά με τα ναρκωτικά και της αποκατάστασης απ’ αυτά και για τη σχετική του τεχνολογία, η οποία έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται στις Φιλιππίνες... συνεισφέροντας έτσι αφάνταστα στην επιτυχία της αναζήτησης του ευγενούς σκοπού μας για μια χώρα απαλλαγμένη από τα ναρκωτικά».

Επιπροσθέτως, υπάρχει η τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την αποτοξίνωση, που τώρα εφαρμόζεται σε περίπου 40 χώρες. Ωθούμενος από την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία των προγραμμάτων αυτών, ο πρόεδρος του συμβουλίου των Φιλιππίνων για τα Επικίνδυνα Ναρκωτικά απένειμε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ μια πλακέτα αναγνωρίζοντάς τον επίσημα για «την ανθρωπιστική εργασία του στον τομέα της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης από τα ναρκωτικά καθώς και για τις σχετικές τεχνολογίες του, οι οποίες υιοθετήθηκαν και εφαρμόζονται στις Φιλιππίνες... συμβάλλοντας έτσι αφάνταστα στο επιτυχημένο κυνήγι του ευγενούς οράματός μας για μια χώρα απαλλαγμένη από τα ναρκωτικά».

Τιμητικό Κράνος Πυροσβέστη της Νέας Υόρκης - Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης της Νέας Υόρκης

Απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τους πυροσβέστες της πόλης μετά την επιτυχία του προγράμματος Αποκάθαρσης των Διασωστών και φέρει την επιγραφή: «Προς τον αδελφό μας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, οι αδελφοί σας από την Υπηρεσία Πυροσβεστικής της πόλης της Νέας Υορκης σας τιμούν με αυτό το κράνος, που συμβολίζει το σύνθημά μας, "να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες", το οποίο ενσαρκώνει η παρακαταθήκη της τεχνολογίας σας,
2 Αυγούστου 2003».

Η θεραπευτική αγωγή αποτοξίνωσης του Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι επίσης αναγνωρισμένη για τα θαυμαστά της αποτελέσματα στην αποκατάσταση των πυροσβεστών και των εργαζομένων διάσωσης της Νέας Υόρκης που υπέφεραν ως επακόλουθο της 11ης Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Αποτοξίνωσης για τους Εργαζόμενους Διάσωσης της Νέας Υόρκης –εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ– καταπιάστηκε με τα σωματικά προβλήματα των ατόμων που εκτέθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα τοξικής σκόνης, αναθυμιάσεις και ατμούς στον τόπο της επίθεσης. Μετά από την ολοκληρωτική επιτυχία του σχεδίου, οι πυροσβέστες της Νεας Υόρκης απένειμαν στον Λ. Ρον Χάμπαρντ ένα τιμητικό κράνος πυροσβέστη που επιγράφει: «Για τον αδελφό μας, Λ. Ρον Χάμπαρντ, από τους αδελφούς σας στην Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης, σας τιμούμε με αυτό το κράνος, ένα σύμβολο του συνθήματός μας, "για την προστασία της ζωής και της περιουσίας", που η κληρονομιά της τεχνολογίας σας ενσαρκώνει, 2 Αυγούστου 2003».

Αγαλματίδιο «Ήρθε η Ώρα!» –
Σύλλογος Αξιωματικών Δίωξης Ναρκωτικών της Γιούτα

Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από το Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας της Γιούτα, εξ ονόματος των Αξιωματικών της Αστυνομίας της Γιούτα, για το ανθρωπιστικό έργο του Λ. Ρον Χάμπαρντ και την έρευνα και τις εξελίξεις του στον τομέα της αποτοξίνωσης.

Το ίδιο διαφωτιστικές είναι οι περιπτώσεις όπου οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Γιούτα άρχισαν να εφαρμόζουν αυστηρότατα μέτρα ενάντια σε εργαστήρια μεθαμφεταμίνης. Αφότου έκαναν το πρόγραμμα αποτοξίνωσης του Λ. Ρον Χάμπαρντ, του απένειμαν το αγαλματίδιο «Ήρθε η Ώρα», το οποίο επιγράφει εν μέρει: «Αυτό το έργο τέχνης είναι ένα μικρό μέρος της βαθύτατης εκτίμησή μας για την ανάπτυξη και την παρουσίαση στον κόσμο της μόνης λειτουργικής μεθόδου αποτοξίνωσης. Μας δώσατε πίσω την ποιότητα της ζωής που νομίζαμε ότι είχαμε χάσει για πάντα».

Όσο για την εκπαιδευτική τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, όχι μόνο εφαρμόζεται σε περίπου 70 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά με περισσότερους από 28 εκατομμύρια μαθητές που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα αυτά, η επιρροή των επιτευγμάτων του Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει γίνει αισθητή σε ολόκληρα έθνη.

Βραβείο WEB DuBois για Εξαιρετική Ηγεσία - από την Ένωση Προάσπισης Έγχρωμων Πολιτών

Απονεμήθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό του έργο στα πεδία της εκπαίδευσης και της μόρφωσης.

Κατά συνέπεια, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έχει λάβει το WEB DuBois Outstanding Leadership Award από την Εθνική Ένωση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP), καθώς και επίσημη αναγνώριση από το Κογκρέσο σχετικά με τη Φυλετική Ισότητα (Congress on Racial Equality, CORE) για καινοτόμες τεχνολογίες που «έφεραν ανανεωμένη ελπίδα για τα παιδιά και τους ενήλικες σε ολόκληρο το έθνος μεσω της βελτίωσης της παιδείας και της κατανόησης».

 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

Και ενώ θα ήταν αδύνατο να καταγραφούν οι χιλιάδες αναγνωρίσεις που έχει λάβει ο Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό του έργο –που σήμερα εφαρμόζεται σε πάνω από 1.800 κυβερνητικά γραφεία– ακολουθεί μόνο ένα μικρό τμήμα αυτών των αναγνωρίσεων, διακηρύξεων και βραβείων:

Πηλίκιο της Αστυνομίας του Μεξικάλι – Διοικητής της Αστυνομίας του Μεξικάλι: Προς τιμήν των ανακαλύψεων του Λ. Ρον Χάμπαρντ στους τομείς της αποκατάστασης από τα ναρκωτικά και της αναμόρφωσης των εγκληματιών, ο Διοικητής της Αστυνομίας του Μεξικάλι έδωσε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ τον τίτλο του Επίτιμου Διοικητή της Αστυνομίας.

Διεθνές Χρυσό Βραβείο Πολιτών – Φόρουμ των Πολιτών Νεπάλ: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για «την εξαιρετική συνεισφορά του προς το λαό του Νεπάλ στον τομέα της Παιδείας, της Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά και για την Πνευματική Θεραπεία Τεχνολογίας της Διανοητικής».

Βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ειρήνη – Παγκόσμια Ομοσπονδία Ειρήνης: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το έργο του ως «μεγάλος ανθρωπιστής και προασπιστής της ειρήνης».

Βραβείο για τα Κατορθώματα μιας Ολόκληρης Ζωής – Πρόσκοποι της Αμερικής: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ «για το ανθρωπιστικό του έργο για τη βελτίωση της ανθρωπότητας».

Φτερωτή Περικεφαλαία των Μαυροπόδαρων – Κοινωνία των Μαυροπόδαρων: Απονέμεται στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, σε αναγνώριση των τεχνικών του που σώζουν ζωές αναφορικά με την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και την εκπαίδευση.

Επίσημη αναγνώριση – Κοινωνικό Κέντρο Αποκατάστασης για Παιδιά Μικρής Ηλικίας στην Transbaikalia-Nadezhda της Ρωσίας: Απονέμεται «για την ευγνωμοσύνη μας προς τον Λ. Ρον Χάμπαρντ – τον φιλόσοφο, επιστήμονα και ανθρωπιστή, που έκανε μια ανεκτίμητη συνεισφορά στην βελτίωση της ανθρωπότητας».

Βραβείο Συνανθρώπου – Διεθνές Ωκεανογραφικό Ίδρυμα: Απονεμήθηκε για τη συμβολή του Λ. Ρον Χάμπαρντ, στην πρόοδο και επέκταση της γνώσης και των ανακαλύψεων, στην ωκεανογραφία και τις επιστήμες της θάλασσας.

Βραβείο Δώρου προς την Ανθρωπότητα – Εκπαιδευτές της Βαλένθιας στην Βενεζουέλα: Αναγνωρίζοντας τον Λ. Ρον Χάμπαρντ για την Τεχνολογία Μελέτης του.

Πιστοποιητικό Αναγνώρισης – Υπουργείο Παιδείας της Βενεζουέλας: Απονεμήθηκε σε αναγνώριση της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για τη διδασκαλία.

Πιστοποιητικό Αναγνώρισης – Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας: Ως ευγνωμοσύνη για τις ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στον τομέα της επικοινωνίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε προγράμματα σωφρονισμού ανηλίκων στη Βενεζουέλα.

Ασημένιο Κύπελλο – Συμβούλιο της Περιφέρειας Marche της Ιταλίας: Απονεμήθηκε σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως εκπαιδευτικός και φιλόσοφος.

Βραβείο Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης – Πόλη του Σακραμέντο, Καλιφόρνια: Σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ, ως ιδρυτή της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας με το όραμα ενός κόσμου χωρίς πόλεμο και εγκληματικότητα.

Πιστοποιητικό Επαίνου – πόλη της Ουάσιγκτον: Σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για το δίδαγμα, «Προφύλαγε και βελτίωνε το περιβάλλον σου», από το Ο Δρόμος προς την Ευτυχία.

Βραβείο Πρωτοπόρου Περιβαλλοντολόγου – Ίδρυμα της Κοινωνίας για τη Γη (Earth Society Foundation), Νέα Υόρκη: Προσφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, «Πρωτοπόρο Περιβαλλοντολόγο» για τη συμβολή του στη δημιουργία ενός καλύτερου τόπου για να ζήσει κανείς.

Αναγνώριση – Επιτροπή Παιδείας, Νομοθετικό Σώμα της Πόλης του Μεξικού: Σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την τεχνολογία μελέτης του.

Αναγνώριση από τη Γερουσία – Ρώμη, Ιταλία: Σε αναγνώριση της βαθιά ανθρώπινης αξίας των έργων του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Επίσημη Αναγνώριση – Υπουργός Παιδείας, Γκάμπια: Αναγνωρίζοντας τα δώρα της τεχνολογίας του Λ. Ρον Χάμπαρντ για λογαριασμό του λαού της Γκάμπια.

Αναμνηστικά Γραμματόσημα – Ταχυδρομική Υπηρεσία, Ελβετία: Τέσσερα γραμματόσημα αφιερωμένα στο Λ. Ρον Χάμπαρντ από το Ελβετικό Ταχυδρομείο για την προσφορά του μεγάλου ανθρωπιστικού έργου του.

Πιστοποιητικό ΑναγνώρισηςΕθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Μεξικό: Σε αναγνώριση της ανάπτυξης της τεχνολογίας μελέτης από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ.

ΑναγνώρισηΤμήμα Διεθνών Σχέσεων, Νεπάλ: Σε αναγνώριση του Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας και τεχνολογίας για τη μελέτη.

Ψήφισμα της Βουλής – Ομιλητής της Βουλής των Αντιπροσώπων του Πουέρτο Ρίκο: Μια απόφαση προσφέρθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για το ανθρωπιστικό έργο του στους τομείς της αποτοξίνωσης και της αναμόρφωσης εγκληματιών.

ΜνείαΒουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνιας: Προσφέρθηκε σε αναγνώριση του επιτεύγματος της ζωής του Λ. Ρον Χάμπαρντ και της οντότητάς του ως Μαχητή υπέρ της Ελευθερίας.

Ακαδημαϊκό ΔίπλωμαΠαγκόσμια Ακαδημία Επιστημών, Καλών Τεχνών και Πολιτισμού, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία: Προσφέρθηκε για τη συμβολή του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως συγγραφέα και επιστήμονα, ο οποίος έκανε θεμελιώδεις ανακαλύψεις στον τομέα της ανθρώπινης διάνοιας.

Επίσημη ΑναγνώρισηΑξιωματικός της Αστυνομίας Σκότλαντ Γιάρντ: Προσφέρθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ για την ανθρωπιστική κληρονομιά του.

Αναγνώριση Νύχι Αετού και Φτερό ΟυράςΈθνος Σάμσον Κρι: Προσφέρθηκε στον Λ. Ρον Χάμπαρντ από τον Αρχηγό του Έθνους Σάμσον Κρι. Προσφέρθηκε ως η υψηλότερη τιμή που θα μπορούσε να δοθεί από τους Κρι, καθώς ο αετός πετά κοντά στο Δημιουργό.

Άγαλμα ΕλευθερίαςΑστυνομικοί Επιτήρησης της Νότιας Αφρικής: Αφιερωμένο στον Λ. Ρον Χάμπαρντ, σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του στον τομέα της αναμόρφωσης εγκληματιών.

ΨήφισμαΓερουσία του Πουέρτο Ρίκο: Για τη συμβολή του Λ. Ρον Χάμπαρντ στην Ανθρωπότητα, διακηρύσσοντας ότι οι ανθρωπιστικές και φιλοσοφικές ιδέες του αποτελούν ένα βασικό κίνητρο και παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές. Ψηφίστηκε ομόφωνα από τα 29 μέλη της Γερουσίας του Πουέρτο Ρίκο και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Γερουσίας.

Κλειδιά για τις Πόλεις

Σρέβεπορτ, Λουιζιάνα
Πόλη του Κάνσας, Μισσούρι
Μαϊάμι Μπιτς, Φλώριντα
Αμαρίλο, Τέξας
Κονκόρντ, Καλιφόρνια
Ντουρχάμ, Βόρια Καρολίνα
Πολιτεία του Ιντάλγκο, Μεξικό
Λαφαγιέτ, Λουιζιάνα
Μπάτον Ρουζ, Λουιζιάνα
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Mαζατλάν, Σιναλόα, Μεξικό
Κατμαντού, Νεπάλ

Επίτιμος Πολίτης
Γκάλβεστον, Τέξας
Σάντα Φε, Νέο Μεξικό
Γκρέτνα, Λουιζιάνα
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Ρίβερσαϊντ, Καλιφόρνια
Φίνιξ, Αριζόνα
Κέτσικαν, Αλάσκα

Οδός Λ. Ρον Χάμπαρντ

Ουιτσιτά, Κάνσας
Ελίζαμπεθ, Νιου Τζέρσεϊ

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Ημέρα του Λ. Ρον Χάμπαρντ
Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα
Ρενό, Νεβάδα
Πρόβιντενς, Ρόουντ Άιλαντ
Mέσκιτ, Τέξας
Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα
Όκλαντ, Καλιφόρνια
Λούισβιλ, Κεντάκι
Ελένα, Μοντάνα
Λιτλ Ροκ, Αρκάνσας
Ατλάντα, Τζώρτζια
Ουιτσιτά, Κάνσας
Τζάκσονβιλ, Φλόριντα
Σικάγο, Ιλινόις
Κολόμπους, Οχάιο
Ιντιανάπολις, Ιντιάνα
Κόβινγκτον, Κεντάκι
Βαλτιμόρη, Μέριλαντ
Γκραντ Πρέρι, Τέξας
Ώστιν, Τέξας
Κόμπτον, Καλιφόρνια
Mοϊνέ Ντε, Aϊόβα
Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
Μινεάπολη, Μινεσότα
Τοπέκα, Κάνσας
Γιόνκερς, Νέα Υόρκη
Μομπίλ, Αλαμπάμα
Σεντάρ Ράπιντς, Αϊόβα
Κλίβελαντ, Οχάιο
Μπρίτζπορτ, Κονέκτικατ
Ραλέι, Βόρεια Καρολίνα
Ρέντινγκ, Πενσυλβάνια
Ροανόκ, Βιρτζίνια
Τάλσα, Οκλαχόμα
Γουίλιαμσπουργκ, Βιρτζίνια
Tάκσον, Αριζόνα
Κάμντεν, Νιου Τζέρσεϊ
Χάρτφορντ, Κονέκτικατ
Άλμπουκερ, Νέο Μεξικό
Σενεντάκι, Νέα Υόρκη
Χάντινγκτον Μπιτς, Καλιφόρνια
Φορτ Μάιερς, Φλόριντα
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια
Κάρσον Σίτι, Νεβάδα
Kίτσενερ, Οντάριο, Καναδάς
Mέμφις, Tενεσί
Μπατλ Κρικ, Μίσιγκαν
Nιούπορτ Νιουζ, Βιρτζίνια
Νιου Άλμπανι, Ιντιάνα
Γκένεσβιλ, Φλόριντα
Ομάχα, Νεμπράσκα
Λαφαγιέτ, Λουιζιάνα
Χάρισμπουργκ, Πενσυλβάνια
Πορτ Άντζελες, Ουάσιγκτον
Γουέστ Χέβεν, Κονέκτικατ
Πόρτσμουθ, Νιου Χαμσάιρ
Χιούστον, Τέξας
Ορλάντο, Φλόριντα
Γουίλμιγκτον, Ντέλαγουαρ
Μπράσγουι, Τζώρτζια
Κράνστον, Ρόουντ Άιλαντ
Mιρτλ Μπιτς, Νότια Καρολίνα
Τζάκσον, Mισισσίπη
Συρακούσες, Νέα Υόρκη
Σκράντον, Πενσυλβάνια
Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια
Νιούαρκ, Νέα Υόρκη
Φρέσνο, Καλιφόρνια

Μήνας του Λ. Ρον Χάμπαρντ
Πολιτεία του Οχάιο
Κάνσας Σίτι, Κάνσας
Ντοντζ Σίτι, Kάνσας
Ανατολικό Σεντ Λούις, Ιλινόις
Tασκέγκι, Αλαμπάμα
Όπα-Λόκα, Φλόριντα
Ρίβερσαϊντ, Καλιφόρνια