Οι Απαντήσεις της Σαηεντολογίας
του Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ
(συνέχεια)

Ο κόσμος τείνει να επιτίθεται σε νέα πράγματα και η Σαηεντολογία δεν αποτέλεσε εξαίρεση σ’ αυτό αλλά δέχτηκε επιθέσεις από ομάδες και κυβερνήσεις με κεκτημένα συμφέροντα, αλλά συνεχίζει να βγαίνει νικήτρια από κάθε σύγκρουση χωρίς να κρατάει κακία.

Από την εφαρμογή της Σαηεντολογίας απορρέουν πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η νοημοσύνη του ατόμου αυξάνεται και η ικανότητά του να χειρίζεται τα προβλήματά του βελτιώνεται σημαντικά.

Δε χρειάζεται κάποιος να μελετήσει τη Σαηεντολογία πολύ καιρό για να αντιληφθεί πως δε χρειάζεται να πεθάνει για να ανακαλύψει τι είναι ο ίδιος ή πού πηγαίνει μετά θάνατον, μια και μπορεί να έχει ο ίδιος την εμπειρία, χωρίς καμία πειθώ, υπνωτισμό ή «πίστη».

«Όταν εσύ ο ίδιος κατέχεις την αλήθεια, οι σκιές που σε κρατούν φυλακισμένο σιγά σιγά γλιστρούν κι εξαφανίζονται.»

Συνεπώς, η Σαηεντολογία είναι διαφορετική, κυρίως επειδή δε χρειάζεται κανείς να πιστέψει σ’ αυτήν για να έχει αποτελέσματα. Οι αλήθειες της είναι του επιπέδου: «Είναι αυτό μαύρο;», «Είναι αυτό άσπρο;». Μπορείς να δεις από μόνος σου ότι κάτι είναι μαύρο, αν είναι μαύρο, και ότι κάτι είναι άσπρο, αν είναι άσπρο. Δεν απαιτείται κανένα τέχνασμα της λογικής για να αποδειχτεί κάποιο επιχείρημα και το μόνο που ζητούν οι Σαηεντολόγοι από τους ανθρώπους είναι να κοιτάξουν από μόνοι τους.

Έτσι, και η Σαηεντολογία, όπως κι η επιστήμη, μπορεί να πετύχει σίγουρα και απαράλλαχτα αποτελέσματα. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες, πετυχαίνει κανείς πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Και ο καθένας μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Αυτό που συνέβη είναι ότι έχει αφαιρεθεί η δεισιδαιμονία από τα πνευματικά θέματα. Και σήμερα αυτό είναι μια πολύ αποδεκτή κατάσταση πραγμάτων για τον Άνθρωπο.

Η ύψιστη ελευθερία εξαρτάται από τη γνώση της ύψιστης αλήθειας. H αλήθεια δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι λένε ότι είναι, είναι αυτό που είναι. Και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι η αλήθεια ελευθερώνει, όπως ακριβώς το έχουν πει οι φιλόσοφοι ανά τους αιώνες.

Αυτό που δεν είπαν οι φιλόσοφοι είναι το πόσο ελεύθερος μπορεί κανείς να γίνει. Και αυτή είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει η Σαηεντολογία σε όποιον βαδίζει στο Δρόμο προς την Αλήθεια: μπορεί να γίνει πλήρως ελεύθερος!

Φυσικά, αυτά δεν είναι ευχάριστα νέα για εκείνους που θέλουν σκλάβους· τα φασιστικά, τα καπιταλιστικά, ακόμα και κάποια πιο φιλελεύθερα δόγματα, αποκλείουν εντελώς αυτή την προοπτική, γιατί ποιος μπορεί να είναι αφέντης, σκέφτονται, όταν κανένας σκλάβος δε φοράει τις αλυσίδες του; Τους διαφεύγει ολότελα το νόημα, γιατί, για ποιο λόγο είναι αναγκαίο να είναι κανείς αφέντης;

«Όταν εσύ ο ίδιος κατέχεις την αλήθεια, οι σκιές που σε κρατούν φυλακισμένο σιγά σιγά γλιστρούν κι εξαφανίζονται.»

Και όταν τελικά μάθεις από μόνος σου και μέσα από την προσωπική σου εμπειρία ότι η Σαηεντολογία έχει όντως τις απαντήσεις, και όταν θα τις έχεις εφαρμόσει, θα έχεις το αποτέλεσμα που όλοι οι φιλόσοφοι, οι γνώστες, οι σοφοί και οι σωτήρες πάντα ονειρεύονταν, καθώς και ελευθερία.

Όσο περισσότερα γνωρίζεις για τη Σαηεντολογία, τόσο πιο πραγματική θα είναι για σένα. Εκείνοι που την έχουν μόνο ακουστά σκιρτούν στην ελπίδα που δίνει. Και όσο προχωράει κανείς σ' αυτή την πορεία, μαθαίνει όλο και περισσότερα γύρω απ' αυτήν και γίνεται όλο και πιο ελεύθερος. Αντίθετα με τις τόσες υποσχέσεις που δόθηκαν στον άνθρωπο και τον έκαναν να φοβάται την απογοήτευση, η Σαηεντολογία εκπληρώνει αυτά που υπόσχεται. Μπορεί ο δρόμος να είναι τραχύς. Μπορεί να είναι ομαλός. Όμως η Σαηεντολογία εκπληρώνει στο τέλος όλα όσα λεει ότι μπορεί να εκπληρώσει.

Και αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο που διαθέτει, και αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσεται. Ποτέ καμιά άλλη θρησκεία που προσφέρθηκε στον Άνθρωπο δεν μπόρεσε να το κάνει. Έπρεπε να πεθάνει κάποιος για να ανακαλύψει την άρπα του ή να φτάσει στη Νιρβάνα του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει κάτι που, στο διάστημα μιας ζωής, δίνει τις απαντήσεις στα αιώνια ερωτήματα, καθώς και αθανασία.