Οικία Κάμελμπακ
Φίνιξ, Αριζόνα

Σαλόνι και τραπεζαρία του σπιτιού του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Φίνιξ, αναπαλαιωμένη με όλα τα έπιπλα, τα λευκά είδη και τα έργα τέχνης όπως ήταν όταν ζούσε εδώ και διεξήγαγε την έρευνά του για το ανθρώπινο πνεύμα.
Αφού εντόπισε και προσδιόρισε το ανθρώπινο πνεύμα, το 1952, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ίδρυσε τη θρησκεία της Σαηεντολογίας. Ο πρώτος της επίσημος οργανισμός ήταν η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων στο Φίνιξ της Αριζόνα.

Εκεί ήταν που ο Λ. Ρον Χάμπαρντ συνέγραψε το πρώτο από τα βασικά βιβλία της Σαηεντολογίας – ειδικότερα στο σπίτι του, στους πρόποδες του Όρους Κάμπελμπακ του Φίνιξ. Ήταν επίσης εκεί που έκανε ανεπίσημες συζητήσεις με τους μαθητές που παρακολούθησαν τα επτά Προχωρημένα Μαθήματα Πρακτικής Διδασκαλίας και τρία Συνέδρια σε γειτονικές εγκαταστάσεις.

Τα εκθέματα που υπάρχουν στην πλήρως ανακαινισμένη πλέον Οικία Κάμελμπακ περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από την ανακάλυψη του Λ. Ρον Χάμπαρντ για το πνευματικό ον ως κάτι ξεχωριστό από το σώμα και τη διάνοια, το σχεδιασμό του πρώτου Σταυρού της Σαηεντολογίας και των καρφιτσών για το πέτο, τον εξοπλισμό για ηχογραφήσεις ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τη διαφύλαξη περίπου 600 διαλέξεων που έδωσε από την άνοιξη του 1952 μέχρι την άνοιξη του 1955 και την κάμερα που χρησιμοποίησε για να καταγράψει την ιστορία της εμφάνισης της μοναδικής νέας θρησκείας του εικοστού αιώνα.

Σήμερα, οι Σαηεντολόγοι που επισκέπτονται την οικία Κάμελμπακ του Λ. Ρον Χάμπαρντ, μαθαίνουν για τις περιπέτειές του και τις δυσκολίες στην ανακάλυψη και αναγνώριση του ανθρώπινου πνεύματος και την ίδρυση της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Εδώ είναι που οι Σαηεντολόγοι ακολουθούν το μονοπάτι της έρευνας που ακολούθησε ο Λ. Ρον Χάμπαρντ, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της με την ανακάλυψη της ανθρώπινης ψυχής.