Οικία της Οδού Φίτζροϊ,
Λονδίνο, Αγγλία

Το 1956, η πρώην κατοικία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, η οικία Φίτζροϊ, έγινε έδρα των εργασιών του Λ. Ρον Χάμπαρντ και των γραφείων του Διεθνούς Συνδέσμου Σαηεντολόγων στο Λονδίνο.
Η γειτονιά Φιτζρόβια, γύρω από την Πλατεία Φίτζροϊ του Λονδίνου, χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και είναι πασίγνωστη ως ένα από τα πιο περίφημα στέκια που κατοικείται από λογοτέχνες. Από τον Χ. Τζ. Γουέλς και τον Τζορτζ Όργουελ μέχρι τον Κάρολο Ντίκενς και τη Βιρτζίνια Γουλφ, η Φιτζρόβια καυχιέται για μια γνήσια ομάδα των σημαντικότερων προσωπικοτήτων στη Βρετανική λογοτεχνία. Ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο προσφέρει μια επιπλέον διάκριση, λόγω του γεγονότος ότι έζησε, το 1881-82, στον πρώτο όροφο της οδού Φιτζρόϊ 37, μια θρυλική διεύθυνση στην ιστορία της Σαηεντολογίας.

Στα τέλη του 1956, το σπίτι στον αριθμό 35/37 της οδού Φίτζροϊ αποκτήθηκε από την Διεθνή Ένωση Σαηεντολόγων Χάμπαρντ και εξυπηρέτησε ως γραφείο του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Λονδίνο και ως επιτελείο των οργανισμών της Σαηεντολογίας εκείνη την εποχή. Το πενταώροφο οικοδόμημα περιελάμβανε ένα Γραφείο Επικοινωνιών Χάμπαρντ για ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, καθώς και αίθουσες μαθημάτων της Σαηεντολογίας και χώρους διαχείρισης για τις Εκκλησίες του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αρχικό Γραφείο Επικοινωνιών Χάμπαρντ, το οποίο βρισκόταν στο ισόγειο, είχε σχεδιαστεί για να προωθήσει τη θρησκεία της Σαηεντολογίας ενώ παράλληλα διατηρούσε τα δεδομένα και τις πληροφορίες της Σαηεντολογίας «αναλλοίωτα και καθαρά». Αυτό ήταν το γραφείο από το οποίο αποστέλλονταν και παραλαμβάνονταν οι επικοινωνίες του Λ. Ρον Χάμπαρντ, από και προς όλο τον κόσμο, για τη νεοδημιουργημένη θρησκεία και εκτυπώνονταν τα άρθρα και τα δελτία του.

Στις πλήρως ανακαινισμένες και αποκατεστημένες αίθουσες του Οίκου Φίτζροϊ παρουσιάζεται σε εκθέματα το χρονικό της ανάπτυξης της Σαηεντολογίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τα ορόσημα που κατακτήθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ όσο ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο.

Το μνημειώδες κτήριο επισκέπτονται σήμερα Σαηεντολόγοι για να μάθουν περισσότερα για αυτά τα ορόσημα της έρευνας του Λ. Ρον Χάμπαρντ. Επίσης, εξυπηρετεί ως σημείο συνάντησης για τοπικούς και εθνικούς αξιωματούχους και ηγέτες, για να ενημερωθούν για τη θρησκεία της Σαηεντολογίας και τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές ανακαλύψεις καθώς και τις ανακαλύψεις του Λ. Ρον Χάμπαρντ στα πεδία της αποτοξίνωσης από τα ναρκωτικά, της αναμόρφωσης των εγκληματιών και της εκπαίδευσης.