Λ. ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ | ΠΡΟΦΙΛ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η κορδέλα της προσκοπικής στολής του Λ. Ρον Χάμπαρντ, όπου φαίνονται τα είκοσι ένα μετάλλια που κέρδισε μέσα σε ενενήντα ημέρες.

Ο αμερικανικός προσκοπισμός ήταν στα πρώτα του στάδια όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ πρωτοφόρεσε το μαντίλι, τη χακί στολή και το χαρακτηριστικό καπέλο της Μοντάνα το 1923 με τους Μαύρους Αετούς της Ομάδας 31 των Προσκόπων, στην Τακόμα της Ουάσιγκτον. Εκτός από τις παραδοσιακές δεξιότητες της επιβίωσης σε άγρια δάση και τη γνώση των δασών, σύντομα κέρδισε πολύτιμες κονκάρδες για τις πυροσβεστικές του ικανότητες, τις ξυλουργικές εργασίες, την ασφάλεια προκυμαίας και ναυσιπλοΐας.

Παρόλα αυτά, γράφει, «Μάλλον τα περισσότερα που έμαθα ποτέ ήταν στους Προσκόπους στην Ουάσινγκτον», όπου και προσγειώθηκε στα τέλη του 1923, με τον πατέρα του για απόσπαση στο Τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού. Αν η απόχωρηση από τους Μαύρους Αετούς ήταν οδυνηρή, δεν θα μπορούσε να ήταν περισσότερο ικανοποιημένος με το νέο του στράτευμα 10 και θα επεκτείνε ιδιαίτερα την εκτίμησή του για «πάρα πολλούς κυβερνητικούς δημοσίους υπαλλήλους... που τους δίδαξαν προσεκτικά το μόχθο εργασίας που απαιτείται για την Κονκάρδα Αξίας (Merit Badge)».

Παρόλα αυτά, οι Κονκάρδες των Προσκόπων δεν διανεμονταν ανέμελα. Μέρος αυτού ήταν η εξαντλητική δοκιμασία για την προσωπική του υγεία, τη δοκιμασία του να σώσεις κάποιον από το παγωμένο νερό και πολύ περισσότερο δοκιμασία για το δικό του θάρρος και την ικανότητα, μπροστά σε αδιάλλακτους εξεταστές.

Η ανθεκτικότητα απέδωσε, όμως, και μέχρι την άνοιξη του 1924, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ δεν είχε κερδίσει μόνο είκοσι μία εντυπωσιακές κονκάρδες, αλλά είχε οδηγήσει και το Στράτευμα 10 στη νίκη στο Διαγωνισμό Προσκόπων που είναι σπόνσορας η Washington Post. Σε αναγνώριση αυτού, αμέσως μετά απ' αυτό υπηρέτησε ως ένας από τους τέσσερις νέους της Ουάσιγκτον που εκπροσώπευσε τον Προσκοπισμό στην Προεδρική Γιορτή της Εθνικής Εβδομάδας Προσκόπου. Δεν ήταν μια αμελητέα τιμή, ιδιαίτερα επειδή ο Κάλβιν Κούλιτζ έδειχνε έντονο ενδιαφέρον στον Προσκοπισμό.

Ωστόσο, η πραγματική αναγνώριση της σεζόν ήρθε ακριβώς πέντε ημέρες αργότερα, όταν, δύο εβδομάδες μετά τα δέκατα τρίτα γενέθλιά του, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ονομάστηκε το νεότερο αετόπουλο του έθνους. Ήταν ένα επίτευγμα που δεν θα ξεχαστεί σύντομα. (Τελικώς, μόνο τρεις χιλιάδες αγόρια κατάφεραν το στάτους του Αετόπουλου στους Προσκόπους εκείνη τη χρονιά.) Επιπλέον, και όπως ακριβώς ο Ιδρυτής των Προσκόπων, Ρόμπερτ Μπάντεν-Μπάουελ ήθελε, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ αργότερα επικαλέστηκε την εκπαίδευση που είχε λάβει στους Προσκόπους αφού τον βοήθησε να βγει σώος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.