Η Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι η πλήρης βιογραφική εγκυκλοπαίδεια που εξιστορεί τη ζωή και την κληρονομιά του Ιδρυτή της Scientology. Η σειρά 3.600 σελίδων, μαζί με τη συνοδευτική φωτογραφική βιογραφία Εικόνες από μια Ολόκληρη Ζωή, προέρχονται από τα πολλά προσωπικά αρχεία επιστολών, ημερολόγιων, δοκιμίων και φωτογραφιών του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Η Εκατονταετηρίδα του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, Γιορτάστηκε με την Κυκλοφορία μιας Ολοκληρωμένης Βιογραφικής Εγκυκλοπαίδειας

13 Μαρτίου 2012

Ως το αποκορύφωμα του Εορτασμού της Εκατονταετηρίδας του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, –που διήρκεσε ένα ολόκληρο έτος– η Εκκλησία της Scientology κυκλοφόρησε τη μνημειώδη ολοκληρωμένη βιογραφική εγκυκλοπαίδεια 16 τόμων, Η Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η σειρά παρουσιάστηκε μπροστά σε ένα κοινό 6.500 Scientologist που συγκεντρώθηκαν στο Κληαργουότερ της Φλόριντα, για τον ετήσιο εορτασμό των γενεθλίων του Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Το Εικόνες από μια Ολόκληρη Ζωή, το φωτογραφικό χρονολόγιο της ζωής του Ιδρυτή της Scientology, Λ. Ρον Χάμπαρντ, παρουσιάζει ένα προσωπικό βιογραφικό πορτρέτο με περισσότερες από 500 φωτογραφίες και συνοδευτικές λεζάντες που περιέχουν ανεκδοτικές λεπτομέρειες.

Η Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ παρέχει την πρώτη καθοριστική, σε βάθος περιγραφή του ανθρώπου που ίδρυσε τη μόνη νέα μεγάλη θρησκεία που εμφανίστηκε στη σύγχρονη εποχή.

Συνολικά, το έργο του καλύπτει περισσότερες από 3.600 σελίδες και εξιστορεί την εξαιρετική ζωή και τη διαρκή κληρονομιά του Λ. Ρον Χάμπαρντ όπως γίνονται γνωστές από τα πολλά του προσωπικά αρχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η αλληλογραφία, τα ημερολόγια και τα δοκίμια που δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ.

Έχει συχνά ειπωθεί ότι ο Λ. Ρον Χάμπαρντ έζησε 20 ζωές κατά τη διάρκεια μιας, και αυτή η σειρά επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός με εξαιρετική λεπτομέρεια. Ο πρώτος τόμος, Λ. Ρον Χάμπαρντ: Ένα Πορτρέτο, χρησιμεύει ως μια περιεκτική εισαγωγή στη βιογραφική σειρά, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο και διαφωτιστικό χρονολόγιο της ζωής του. Περιλαμβάνονται οι ζωτικής σημασίας λεπτομέρειες από τα πρώτα του χρόνια, όπου ο ίδιος ξεχώρισε στην ηλικία των 13, ως ο νεότερος Πρόσκοπος του Αετού στη χώρα και άρχισε μια διά βίου μελέτη της ανθρώπινης κατάστασης υπό την εποπτεία ενός μαθητή του Σίγκμουντ Φρόιντ. Επίσης ο νεαρός Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκινά τα φημισμένα του ταξίδια στην Ασία, όπου γίνεται ένας από τους λίγους Δυτικούς που μπήκαν στα απαγορευμένα μοναστήρια των βουδιστών μοναχών στο Θιβέτ. Το χρονολόγιο ακολουθεί στη συνέχεια τον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως ηγέτη αποστολών και ως μέλος της περίβλεπτης Λέσχης των Εξερευνητών. Με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια, παρουσιάζονται στους αναγνώστες όλα τα σχετικά στοιχεία από την πορεία του προς την ανακάλυψη της Dianetics και της Scientology και της επακόλουθης κωδικοποίησής του μιας ακριβούς πορείας κατά μήκος της οποίας τα άτομα μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερες καταστάσεις επίγνωσης.

Το Λ. Ρον Χάμπαρντ: Ένα Πορτρέτο παρέχει επιπλέον μια επισκόπηση των ανθρωπιστικών επιτευγμάτων του Λ. Ρον Χάμπαρντ: ως εκπαιδευτικού του οποίου τα εργαλεία μάθησης και αλφαβητισμού χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο· ως πρωτεργάτη ενός προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά που έχει αναγνωριστεί για τη διάσωση δεκάδων χιλιάδων ατόμων· ως του ανθρώπου που ενέπνευσε ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης εγκληματιών που εφαρμόζεται σε 25 χώρες· και ως συγγραφέα ενός κώδικα ηθών που έχει μεταφραστεί σε 106 γλώσσες, με πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε κυκλοφορία.

Οι διαδοχικοί τόμοι στη σειρά ρίχνουν φως στα επιτεύγματα του Λ. Ρον Χάμπαρντ σε πάνω από μια ντουζίνα επαγγέλματα. Ως ένα μόνο παράδειγμα, το Συγγραφέας: Μυθιστοριογραφία που Μιλάει στην Ψυχή, ακολουθεί τα ίχνη της θρυλικής λογοτεχνικής καριέρας 50 χρόνων του Λ. Ρον Χάμπαρντ ως μιας ηγετικής φυσιογνωμίας της δημοφιλούς μυθιστοριογραφίας και συγγραφέα μπεστ σέλερ-ορόσημων όπως το Battlefield Earth και η σειρά Mission Earth. Ο συνοδευτικός τόμος, Λογοτεχνική Αλληλογραφία, προσφέρει δεδομένα για μια φημισμένη καριέρα μέσα από την εκτεταμένη συλλογή επιστολών του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απευθύνονταν σε θρυλικούς συναδέλφους του κινήματος της Μεγάλης Αμερικανικής Δημοφιλούς Μυθιστοριογραφίας.

Ολόκληρη η σειρά διαθέτει μια πληθώρα εικονογραφήσεων με περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες από τα αρχεία του Λ. Ρον Χάμπαρντ, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς και φωτογραφιών που τράβηξε ο ίδιος.

Εκατοντάδες φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ πριν επειδή πολλές χρονολογούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα και, φυσικά, είχαν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Κατά συνέπεια, οι φωτογραφίες σε όλη τη Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι οι ίδιες η αποκορύφωση ενός τεράστιου έργου αποκατάστασης. Η διαδικασία περιλάμβανε την ψηφιακή σάρωση αιωνόβιων φωτογραφιών και αρνητικών σε αναλύσεις ακόμη πιο λεπτομερειακές από εκείνες που χρησιμοποιούνται από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και τα Εθνικά Αρχεία. Ομάδες ειδικών μετά αποκατέστησαν σχολαστικά την κάθε φωτογραφία pixel προς pixel, αφαιρώντας τη σκόνη, τις γρατζουνιές, τις σχισμές και άλλες ατέλειες. Συνολικά, το έργο απαίτησε πάνω από 10.000 ανθρωποώρες για να ολοκληρωθεί. Οι αποκατεστημένες φωτογραφίες που προέκυψαν, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν χαθεί, παρουσιάζονται τώρα για πρώτη φορά με εξαιρετική διαύγεια και λεπτομέρεια.

Αυτό που κυκλοφόρησε μαζί με τη Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ είναι ένα αποκλειστικό συνοδευτικό βιβλίο με τίτλο Εικόνες από μια Ολόκληρη Ζωή. Αυτός ο τόμος μεγάλου μεγέθους και 400 σελίδων είναι μια φωτογραφική βιογραφία που απεικονίζει την προσωπική ιστορία της ζωής του Λ. Ρον Χάμπαρντ μέσα από περισσότερες από 500 προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες και συνοδευτικές λεζάντες που περιέχουν ανεκδοτικές λεπτομέρειες.

Η Σειρά για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και το Εικόνες από μια Ολόκληρη Ζωή είναι διαθέσιμα σε 15 μεταφρασμένες γλώσσες.

Στους τίτλους της Σειράς για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ περιλαμβάνονται οι εξής:

______________

Η θρησκεία της Scientology ιδρύθηκε από τον συγγραφέα και φιλόσοφο Λ. Ρον Χάμπαρντ. Η πρώτη Εκκλησία της Scientology ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1954 και σήμερα έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 10.000 Εκκλησίες, Μίσιον και θυγατρικές ομάδες, με εκατομμύρια μέλη σε 167 χώρες.