Λ. Ρον Χάμπαρντ
Πολιτιστική Κληρονομιά

Μέσα από την ευρύτερη πορεία του έργου της ζωής του ως συγγραφέας, ανθρωπιστής και ιδρυτής της Διανοητικής και της Σαηεντολογίας, τα ταξίδια του Λ. Ρον Χάμπαρντ τον έφεραν σε διάφορες τοποθεσίες που εκτείνονται σε όλη την υφήλιο.

Κατά τη χαρτογράφηση της πορείας του, πόλη προς πόλη και ήπειρο προς ήπειρο, ορισμένες σημαντικές τοποθεσίες –τόποι όπου έκανε επαναστατικές ανακαλύψεις– έχουν αποκατασταθεί πλήρως στην κατάσταση που ήταν όταν ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ζούσε και εργαζόταν εκεί.

Οικία Κάμελμπακ, Φίνιξ, Αριζόνα

Αφού εντόπισε και προσδιόρισε το ανθρώπινο πνεύμα, το 1952, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ίδρυσε τη θρησκεία της Σαηεντολογίας. Ο πρώτος της επίσημος οργανισμός ήταν η Διεθνής Ένωση Σαηεντολόγων στο Φίνιξ της Αριζόνα.

 

διαβάστε περισσότερα


 

Η Πρώτη Ιδρυτική Εκκλησία της Σαηεντολογίας στην Ουάσιγκτον.  

Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, η Σαηεντολογία μεγάλωσε και από ένα ίδρυμα έγινε διεθνής οργανισμός. Έχοντας τη ζωτική ανάγκη να υπάρχουν παγκόσμιες γραμμές επικοινωνίας προκειμένου να συντονίζονται οι Εκκλησίες και οι ομάδες σε πέντε ηπείρους, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ μετακίνησε την κεντρική έδρα της Σαηεντολογίας από το Φίνιξ στην Ουάσιγκτον.

 

διαβάστε περισσότερα


 

Οικία Φίτζροϊ, Λονδίνο, Αγγλία 

Στα τέλη του 1956, το σπίτι στον αριθμό 35/37 της οδού Φίτζροϊ αποκτήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Σαηεντολόγων Χάμπαρντ και εξυπηρέτησε ως γραφείο του Λ. Ρον Χάμπαρντ στο Λονδίνο και ως επιτελείο των οργανισμών της Σαηεντολογίας εκείνη την εποχή.


διαβάστε περισσότερα


 

Οικία στο Λίνκσφιλντ Ριτζ, Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική 

Στα τέλη του 1960, ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ταξίδεψε από την κατοικία του στην Έπαυλη Σαιντ Χιλ για μια μακροχρόνια παραμονή στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Μεταξύ άλλων οροσήμων από την προσωρινή του παραμονή στη Νότια Αφρική συνέγραψε έναν καταστατικό χάρτη, με το πνεύμα «ένας άνθρωπος, μία ψήφος» για την δέσμια από το απαρτχάιντ Νότια Αφρική.

 

διαβάστε περισσότερα